Trečius metus iš eilės organizuojama projekto „Misija Sibiras“ paramos akcija - koncertas, pasak organizatorių, buvo skirta ne liūdėti, bet su pasididžiavimu, šypsena ir padėka prisiminti Sibire likusius tautiečius.
Ketvirtadienio vakarą pilnutėlėje Lietuvos televizijos didžiojoje studijoje tiesioginės transliacijos metu gražiausiomis savo dainomis iniciatyvą palaikė žinomi šalies atlikėjai ir grupės. Maestro Vytautas Juozapaitis atliko pagal poeto Bernardo Brazdžionio žodžius sukurtą dainą „Šaukiu aš tautą“.

Bene daugiausiai studijos dalyvių ovacijų sulaukė kultine tapusi Arvydo ir Tado Vilčinskų daina „Į Lietuvą“, kurią prieš 23 metus niūniavo beveik visa Lietuva. Ne mažiau šiltai buvo sutiktas Linas Adomaitis ir Akmėja, atlikę dainą „Kokia nuostabi Lietuva esi“.

Palaikyti misiją ir aukoti pinigus koncerte kvietė lietuvių liaudies folkloro dainininkė Veronika Povilionienė ir merginų choras „Kivi“, konkurso „Triumfo arka“ nugalėtojas Vaidas Vyšniauskas, Vaida Genytė, Neda, „Pelenai”, grupė „Skamp“.

„Jei galima sugalvoti naują emociją, tai tos emocijos pavadinimas ir yra „Misija Sibiras“. Visa tai tampa ne tekstu, ne pasakojimu, o atradimu“, - koncerto metu sakė Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) prezidentė Loreta Senkutė.

Jai pritarė vienas iš idėjos sumanytojų, kuriam dalyvaujant gimė projekto koncepcija, Vygandas Ušackas. „Misija Sibiras“ man asmeniškai yra geriausias universitetas, kuris sutvirtina fiziškai ir išbando tas vertybes, kuriomis turime kurti savo ateitį“, - sakė jis.
Panašu, kad šiais metais projektas sulaukė ne tik rekordinio dalyvių skaičiaus. Per beveik tris valandas trukusį koncertą Lietuvos televizijos žiūrovai buvo ne mažiau aktyvūs ir paaukojo beveik 60 tūkstančių litų.

Šiemet liepos 20 - rugpjūčio 3 dienomis vykti į Rusijos Chakasijos Respubliką ir pagerbti Sibire žuvusių tautiečių atminimo panoro rekordinis dalyvių skaičius. Iš 1700 anketų Lietuvos jaunimo organizacijų taryba - atrinko 16 asmenų, kurie turės unikalią galimybę pažinti ir pamatyti gyvenimo Sibire sąlygas, sutikti ten gyvenančius tautiečius, patiems prisiliesti prie gyvos istorijos, o grįžus – dalintis patirtimi bei skleisti žinią Lietuvos ir užsienio piliečiams

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)