„Mūsų tik trys milijonai, bet mes matomi pasaulyje, nes mus sieja žmonės iš Lietuvos, – sako akcijos sumanytoja, Lietuvos televizijos laidų vedėja Edita Mildažytė. – Užpernai pristatėme labiausiai šalį garsinančius Lietuvos lietuvius, pernai – per amžius arba pastarąjį šimtmetį Lietuvą garsinusius ir lietuvių tautą vienijusius reiškinius. Atėjo metas nusilenkti tiems, kurie nutiesė mums tiltus į kitus kraštus ir kurių dėka esame žinomi visame pasaulyje“.

Tarp tokių – ir istorinės, ir šiandienos asmenybės. Dvi mėlyno kraujo lietuvaitės, Sofija Vytautaitė ir Kotryna Jogailaitė, davusios pradžią garsioms Rusijos ir Švedijos dinastijoms. Amerikos lietuviai Charlesas Bronsonas, Rūta Kilmonytė ir Robertas Zemeckis, palikę neišdildomą antspaudą Holivude. Lietuvos prekinio ženklo desantas Rusijos kine – Donatas Banionis, Regimantas Adomaitis, Juozas Budraitis, Algimantas Masiulis.

Lotynų Amerikos pažibos – Kolumbijos sostinės meras Antanas Mockus ir garsusis Čilės geologas Ignas Domeika. Nobelio taikos premija apdovanotas Lietuvoje gimęs Izraelio ministras pirmininkas Menahemas Beginas. Vilniaus turguje vaikystę praleidęs Mikelis Marksas, Britanijos prekinio ženko „Marks & Spencer” įkūrėjas.

Į Prancūzijos mokyklos programą įtrauktas Oskaras Milašius ir Vilniuje gimęs Romainas Gary, vėliau pelnės dvi garbingiausias prancūzų literatūros premijas.

Juos ir daugelį kitų pristatys Lietuvos televizijos „Nacionalinių vertybių sąrašo“ vaizdo klipai. Žmonės iš Lietuvos, pasklidę po visą pasaulį – nuo vasario 16 iki kovo 11 dienos per Lietuvos televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją