Šiemet Nacionalinių vertybių sąrašą pradės Jonas Basanavičius – vasario 16-ąją kaip tik minėsime jo mirties 80-ąsias metines. Kovo 11-ąją sąrašą pabaigs Sąjūdis – asmenybių būrys, atvedęs mus į Nepriklausomybę.

24 dienas tarp Vasario 16 ir Kovo 11-osios per LTV bus rodomi klipai, pristatantys ryškiausias visų laikų Lietuvos žvaigždes. Kiekvieną dieną susipažinsime su vis kita istorine asmenybe. Tai Karalius Mindaugas, Vytautas Didysis, Šventasis Kazimieras, Abraomas Kulvietis, Barbora Radvilaitė, Čiurlionis, L. Stuoka – Gucevičius, Maironis, Adomas Mickevičius, Jonas Jablonskis, Romas Kalanta ir daugelis kitų, be kurių šiandien nebūtume tokie, kokie esame.

Kaip ir kasmet, sąrašą sudarė LTV laidos „Bėdų turgus“ vedėja Edita Mildažytė, konsultuojama prof. Alfredo Bumblausko.

Pernai Nacionalinių vertybių sąraše puikavosi per amžius Lietuvą garsinę ir lietuvius vieniję reiškiniai, 2005-aisiais – Lietuvai labiausiai nusipelniusios mūsų laikų asmenybės.

Nacionalinių vertybių sąrašas – kaip ir kasmet, kasdien tarp Vasario 16-osios ir Kovo 11-osios – tik per Nacionalinę televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją