Vakaro vedėjai Edita Mildažytė ir Marijus Žiedas džiaugėsi, kad Lietuvos nacionalinis transliuotojas jubiliejinį sezoną pasitinka ypatingoje erdvėje, kur mezgėsi Lietuvos valstybingumo ištakos, skleidėsi Lietuvos Didžiosios Kunigaikštijos politinė ir ekonominė galia, klestėjo kultūrinis gyvenimas, plėtojosi mecenatystės tradicijos.
LRT naujo sezono atidarymas

Video sveikinimą LRT žiūrovams atsiuntė šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė. Žodį tarė ir LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius. Vakarą atidarė Stanislovo Stavickio-Stano, Mariaus Jampolskio ir Ramūno Rudoko trijulė, atlikusi LRT projekto „Dainų daina“ žiūrovų išrinktą dainą „Yra Lietuva“. Muzikinius sveikinimus susirinkusiems svečiams taip pat dovanojo Rosita Čivilytė, Monika Linkytė, Vaidas Bumila, Vilija Matačiūnaitė, Evelina Sašenko, Sasha Song ir kiti.

Televizijos žvaigždžės su žiūrovais sveikinosi ne tik nuo scenos, bet ir iš įvairių Lietuvos miestų. Štai Gabrielė Martirosianaitė su nauju TV partneriu Giedriumi Savicku linkėjimus siuntė iš vėl duris atvėrusio Klaipėdos jūrų muziejaus, kur išskirtinius pasirodymus parengė vandens karaliai jūrų liūtai.

E. Jakilaitis visus pasveikino iš Kauno. Jis šį sezoną LRT televizijos žiūrovams yra parengęs ne vieną laidą. Su juo bus galima susitikti TV projekte „Nacionalinė ekspedicija. Nemunu per Lietuvą“, „LRT forume“ ir laidoje „Dėmesio centre“, kuri bus rodoma „Panoramos“ metu.

Atlikėja Katažina Zvonkuvienė su visais svečiais sveikinosi iš Medininkų. Naujajame LRT sezone ji debiutuoja su nauja laida „Misija: Vilnija“. Laida pasakos Vilniaus krašto žmonių istorijas, analizuos ir padės spręsti problemas, pamėgins padėti Lietuvoje gyvenantiems skirtingų tautų žmonėms geriau suprasti vienas kitą ir šalyje vykstančius procesus.

Dar viena sezono naujiena – muzikinis šou „Vario audra“, kuriame susikaus geriausi Lietuvos pučiamųjų orkestrai, jiems talkins garsiausios žvaigždės.

Naujajame sezone taip pat startuoja intriguojanti laida „Dėmesio pakrašty“, kurią kurs žinomi Lietuvos humoro profesionalai Haroldas Mackevičius ir Vytautas Šerėnas.

LRT 90-ąjame sezone ir toliau mus protins „Auksinis protas“ su harizmatiškaisiais vedėjais Arūnu Valinsku ir Andriumi Tapinu, „Tūkstantmečio vaikai“ su intelektualiąja Gražina Sviderskyte, pirmadieniais ir toliau eteryje matysime Ritos Miliūtės vedamą diskusijų laidą „Teisė žinoti“, pokyčių žada Nemiros Pumprickaitės vedama „Savaitė“, ji jungiama su „Pasaulio panorama“. Beveik tris dešimtmečius eteryje žiūrovus rytais žadinanti laida „Labas rytas, Lietuva“ naująjį sezoną sveikinsis ir šeštadieniais. Savaitgalį prie televizorių ekranų kvies nauja vedėjų pora Vilija Andrulevičiūtė ir Arnas Mazėtis.

Į LRT televizijos eterį nuo naujojo sezono grįžta legendinė, nacionalinio transliuotojo prekės ženklu tapusi laida „Klausimėlis“. Aštuoniolika metų gyvavusi unikalaus žanro laida užsiaugino ištikimų gerbėjų ratą ir, nors jau senokai nebuvo atnaujinama (pastaraisiais metais buvo rodomi kartojimai), ją mėgo įvairiausio išsilavinimo, skirtingų skonių žiūrovai. Žinoma klausimus uždavinės žingeidusis Juras Jankevičius.

Televizijos žiūrovai taip pat matys jau pamėgtus projektus ir laidas „Dainų daina, „Tikri vyrai“, „Duokim garo“, „Bėdų turgus“, „Stilius“ ,„Nacionalinė paieškų tarnyba“, „Gyvenimas“, Algimantas Čekuolis, „Ryto suktinis“ su Zita Kelmickaite, „Gustavas“, „Istorijos detektyvai“, „Specialusis tyrimas“.