Šv. Kūčių vakarą LNK žiūrovams – neeilinė premjera „Didysis Getsbis“.

Tai - puiki Frensio Skoto Ficdžeraldo literatūros šedevro ekranizacija, kurią ekrane sukūrė „Mulen Ružo“ režisierius Bazas Luhrmannas. Du „Oskarus“ laimėjusi stilinga drama žiūrovus įsuks į siautulingus XX amžiaus pradžios vakarėlius. Ne veltui šampano taurę siūlantis Leonardo DiCaprio ilgam tapo internetinio folkloro pažiba net šiais laikais.

Po „Didžiojo Getsbio“ Šv. Kūčių naktį - dar viena gurmaniška premjera, geriausias 2014-ųjų filmas. Prieš pora metų Venecijos kino festivalį atidariusi juodoji komedija gavo keturias „Oskaro“ premijas. „Babelio” ir „Biutiful” režisierius Alejandro Gonzálezas Iñárritu su komanda sukūrė iliuziją, kad viskas nufilmuota vienu kadru. O aktorius Michaelas Keatonas grįžo su trenksmu ir dar kartą įrodė galintis kurti sunkius ir emociškai gilius vaidmenis.

Pirmąją Kalėdų dieną, po šventinių „Žvaigždžių duetų“ ir „Pagirių Tailande“, vėlų vakarą - „Diktatorius“. Režisierius Larry Charlesas ir aktorius Sacha Baronas Cohenas, pasauliui padovanoję Boratą, Bruno ir Ali G, eilinį kartą siekia šokiruoti ir taip visko mačiusį pasaulį.

Filme baltu munduru ir priklijuojama barzda pasipuošęs vyras pristato istoriją apie geraširdį diktatorių, pasiryžusį vardan savo šalies paaukoti gyvybę ir savo mylimą tėvynę apsaugoti nuo klastingų demokratijos pančių. Aštrus humoras, šokiruojanti idėja ir netikėtas pasakojimas – niekada nežinai, kokiomis dozėmis ir kokio „gėrio“ sulauksi iš aktoriaus S. B. Coheno. Beje, komiko vaidinamas Diktatorius tapo toks populiarus, kad su savo asmens sargybinėmis atidarė 84-ąją „Oskarų“ teikimo ceremoniją.

Antrąją Kalėdų dieną LNK parodys garsiai į šou pasaulį atėjusios ir su trenksmu išsiskyrusios vyrukų grupės „Džentelmenai“ atsisveikinimo koncertą. „Atia“ su garsiausiomis dainomis ir gražiausiais šokiais tars žinomi šokėjai Andrius Butkus, Dainius Dimša ir Vytautas Mackonis.
Po nuotaikingo koncerto - didžioji kalėdinė LNK premjera, kuri padovanos pačias geriausias emocijas ir labai daug juoko. Tai – „Tarp mūsų, berniukų“, žiūrimiausia Lietuvos kino istorijoje romantinė komedija. Šis filmas - šmaikšti, subtili ir kartu labai atvira Leonardo Pobedonoscevo, Kirilo Glušajevo, Audriaus Bružo ir Manto Vaitiekūno kelionė į Norvegiją. Žinoma – be moterų! Greta garsių aktorių filme išvysite ir Alfredą Bumblauską, Benediktą Vanagą, Radistus bei Egidijų Sipavičių.

Po lietuviškos premjeros LNK eteryje – amerikietiškos komedijos premjera - „Dabar tai jau tikrai šikna“. Tai vienas tų retų atvejų kine, kai aktoriai vaidina ne personažus, o save pačius. Šioje patrakusioje komedijoje pasirodo daug skirtingo plauko garsenybių: Jamesas Franco, kurio namuose surengiamas siautulingas vakarėlis, gražuolis Channingas Tatumas, Emma Watson, Paulas Ruddas, „Backstreet Boys“ ir net dainininkė Rihanna. „Kai kompanija tokia marga – siužeto vingiai visada beprotiški ir netikėti“, - sako režisierius Sethas Rogenas.

Naujametės LNK programos perlas – koncertas „Sare Roma ir draugai“, kuriame dalyvauja „Rondo", I.Valinskienė, A.Pilvelytė, Katažina, V.Šiškauskas, I.Starošaitė, V.Kovaliovas, Elada, I.Juozapaitytė.
Metų sandūrą kvies pasitikti kasmetinis kultinis LNK žydrasis žiburėlis, kuris šiemet vadinsis „Taip mes sutikome Naujuosius“.

Pirmosiomis naujų metų valandomis – įspūdingas Džordanos Butkutės koncertas „Aš – karalienė“. O pirmąją Naujųjų metų dieną – iš koto verčianti premjera „Pagirios 3: velniai žino kur“. Šįkart – jokių vestuvių, jokio bernvakario ir jokios išvykos į egzotiškus kraštus, bet „Vilkų gauja“ vėl įsivels į beprotiškų nutikimų virtinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)