Formatas, „Kinetic Content“ kompanijos sukurtas Amerikos kanalui ABC, jau parduotas daugeliui pasaulio televizijų, tarp jų Vokietijos kanalui SAT1, Prancūzijos M6, CTV kanalui Kanadoje, Ukrainos 1+1, Rusijos REN TV ir Australijos „Nine Network“. Dabar „Skonis“ jau pakeliui į Lietuvą - atėjo metas sužinoti, ar lietuviai tikrai moka gaminti.

Teisę kurti didžiausią kulinarinį šou LNK įsigijo iš TV programų platintojos „Red Arrow International“, garsėjančios tokiais sėkmingais formatais kaip „Mano vyras gali“, K11 ar „Išdykę seniokai“.

„Skonis“ yra naujas inovatyvus kulinarinis konkursas, kuriame šešiolika varžovų – nuo profesionalių šefų iki mėgėjų – ruošia patiekalus, kurie turi sužavėti keturis garsiausius šefus. Tačiau skirtumas tas, kad visi patiekalai ragaujami aklai. Tai ne dar vienas kulinarinis šou. Tai – realybės šou, kuriame drama maišosi su komedija.

Keturi pirmo ryškumo Lietuvos virtuvės meistrai rinksis dalyvius į savo komandas, ragaudami jų pagamintą maistą. Jie nežinos, kas jiems gamina, iš kokių produktų gamina, ką gamina, nuspręsti ir pasirinkti jie turės iš vieno vienintelio specialiai jiems pagaminto kąsnio. Akla degustacija – vienintelis kriterijus, renkantis žaidėjus į savo komandas, kuriems šefai ne tik vadovaus, bet taip pat juos ir mokys gaminti. Vėliau keturi teisėjai kartu su savo komandomis susirungs tarpusavyje.

Šiame itin įtemptame konkurse vienas šaukštas gali iškelti dalyvį į pačią viršūnę arba priversti krautis lagaminą ir važiuoti namo.

Kiekviename epizode grupės susidurs su komandiniais ir individualiais iššūkiais. Dalyviai gaus kelias kulinarines temas ir turės įveikti kelis eliminavimo etapus. Baigiantis kiekvienam epizodui mokytojai turės ragauti konkursantų patiekalus aklai, nežinodami nei kieno kūrinį ragauja, nei ką valgo, nei kaip jis buvo ruošiamas ar ką jie netrukus pašalins.

„Skonis“ – tai skaniausia pramoginė kulinarinė televizijos laida. Ne išvaizda ir ne profesiniai pasiekimai, vien tik patiekalų skonis lems, kas taps geriausiu Lietuvos virėju.

Pirmuose dviejuose epizoduose mokytojai išsirenka šešiolika kandidatų – po keturis kiekvienai komandai, – gavę paragauti po vieną šaukštą kiekvieno dalyvio kūrinio. Po to sulig kiekviena laida žaidėjų mažėja, kol galiausiai šiame šou lieka tik trys virėjai, kurie varžosi gardžiame finale. Didžiausia intriga: kadangi mokytojai maistą ragauja aklai, jie nežino, kad galbūt ketina pašalinti vieną iš savo protežė.

ABC televizijoje „Skonio“ teisėjais tapo visame pasaulyje žinomas charizmatiškasis keliautojas ir gurmanas Anthony Bourdainas, Britanijos kulinarijos žvaigždė Nigella Lawson, vieno Kalifornijos restorano savininkas Brian Malarkey ir virtuvės šefas bei knygų autorius Ludo Lefebvre.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)