Šį vakarą pirmasis scenoje pasirodė gitara grojantis ir dainuojantis Konstantinas. Vaikinas gimė Kazachstane, o lietuvių kalbą išmoko vos per metus laiko. „Ar tik nebus jūsų talentas taip greitai išmokta lietuvių kalba?“ – klausė I. Balsytė. „Man viskas buvo vidutiniškai gerai. Manęs jūs nenustebinote“, – sakė D. Ibelhauptaitė. „Tavo talentas yra kalbėti lietuviškai“, – vaikiną gyrė S. Urbonavičius-Samas. Deja, vaikinas į kitą etapą nepateko.

Dvylikametė Airidija Belozaraitė – tikras optimizmo įsikūnijimas. Nuo mergaitės veido niekada nedingsta šypsena. „Lietuvos talentai“ buvo mano sena svajonė. Labai ilgai laukiau, kol šis projektas vėl grįš į eterį“, – kalbėjo mergaitė, scenoje dainavusi. Po pasirodymo publika plojo atsistojusi, o teisėjai negailėjo gerų žodžių. „Kokia tu nuostabi, esi laimingas žmogus“, – sakė I. Balsytė. „Man patiko, kad tu nesimaivai. Tavyje viskas yra nuoširdu ir taip, kaip yra“, – sakė N. Šulija. Mergaitė gavo keturis „taip“ ir pateko į kitą etapą.

Rugilė Stundžaitė scenoje demonstravo savo lankstumą. Devynerių metų mergaitė į projektą atvyko iš Vilniaus. Rugilės svajonė – tapti žinoma gimnaste ir užkariauti pasaulį. Viso pasirodymo metu mergaitės skruostais riedėjo ašaros. „Kas atsitiko?“ – klausė S. Urbonavičius-Samas. „Matosi labai daug darbo“, – sakė N. Šulija. „Norisi pagirti – tu labai gražiai dirbi su savo kūnu. Tik scena yra toks dalykas – mes negalime būti silpni, turime parodyti savo stiprybę. Kai kitą kartą ateisi į sceną, svarbu galvoti, kad tu esi stipri mergytė“, – patarė ir guodė D. Ibelhauptaitė. Mergaitė į kitą etapą nepateko.

Antanas Kirvelevičius netrukus švęs 75 metų jubiliejų. Senjoras savo artimųjų vadinamas „žmogumi-orkestru“. Jis groja net aštuoniais instrumentais! Beje, visais šiais instrumentais jis groja vienu metu. Šį kartą projekto scenoje Antanas grojo septyniais instrumentais. „Mane jūsų pasirodymas užbūrė“, – sakė S. Urbonavičius-Samas. Antanas pateko į kitą etapą!

Rugilė į sceną žengė su savo draugu – pliušiniu meškučiu. 10 metų mergaitė bandė teisėjus sužavėti šokiu. Mergaitė šokių įgūdžius tobulina jau trejus metus. „Tu iš kitos planetos. Tu esi labai išraiškinga, norėčiau dažniau matyti tavo akis“, – alytiškei sakė I. Balsytė. „Papasakojai istoriją, kuri mus palietė. Tu labai talentinga“, – gyrė Samas. „Esi tikras talentas“, – sakė D. Ibelhauptaitė. Rugilė pelnė keturis „taip“.

Į sceną žengusios burundukės papirko savo nuoširdumu ir vaikiškomis emocijomis. Vaikų mados teatrą lankančios mergaitės į „Lietuvos talentus“ atvyko iš Kauno. „Mane pakerėjo energija. Neatrodė per ilgas jūsų pasirodymas“, – sakė N. Šulija. Mergaitės pateko į kitą etapą.

Kartais į „Lietuvos talentus“ ateina keistų žmonių. Toks yra ir Jovitas Pacevičius, į projektą atvykęs dainuoti. „Man draugai sakė, kad gražiai dainuoju. Tai nutariau pabandyti. Svajoju būti dainininku“, – prieš lipdamas į sceną kalbėjo Jovitas, savo įrašytus muzikos kūrinius talpinantis internete. Deja, Jovito talentas nesužavėjo teisėjų – jis gavo tris „ne“, vieną „taip“ pasakė D. Ibelhauptaitė. „Aš paspaudžiau X, nes buvo per ilgai“, – sakė režisierė, neslėpusi susižavėjimo Jovito atsidavimu muzikai. „Dainuoji tu blogai, dar reikia padirbėti“, – patarė Samas. „Jūsų nuoširdumas yra nepaprastas. Jūs labai tikras žmogus“, – sakė I. Balsytė.

Dovilės rytietiškų šokių studijos moterys itin kruopščiai ruošėsi savo pasirodymui. Šokėjas piktina kalbos, jog tokie šokiai yra striptizas ar juos gali šokti tik iškilių formų moterys. „Įnešėte į mūsų šaltą žiemą egzotikos“, – po karšto pasirodymo sakė D. Ibelhauptaitė. Rytietiškų šokių šokėjos pateko į kitą etapą.

„Lietuvos talentuose“ sužibėjo ir būsimas lietuvaičių širdžių ėdikas Kalebas Satonas. Akylesni televizijos žiūrovai galėjo pastebėti Kalebą „Eurovizijos“ atrankoje. Amerikietis yra dainininko Sasha Song pritariamasis vokalas. Pagrindinė K. Satono profesija – krepšininkas. Pradėjęs karjerą JAV, jis žaidė klubuose Prancūzijoje, Kinijoje, Libane... Kol galiausiai atkeliavo į Lietuvą. Publika po vaikino pasirodymo negailėjo jam plojimų, o teisėjai davė keturis „taip“. „Man norėjosi dainuoti kartu“, – sakė I. Balsytė.

Dalyvių pasirodymus vertina keturi teisėjai. Po pasirodymo jie pasako savo nuomonę, o vėliau sprendžia, ar dalyvis pateko į kitą projekto etapą. Režisierė Dalia Ibelhauptaitė, grupės BIX lyderis, televizijos laidų prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas, orų pranešėjas Naglis Šulija ir aktorė Ilona Balsytė sprendžia, kurie „Lietuvos talentų“ dalyviai yra verti keliauti toliau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)