Arvydas Avulis prisipažįsta, jog jis nėra toks gabus, kad dirbdamas vos kelias valandas per dieną sugebėtų suvaldyti didžiulį nekilnojamo turto verslą. „Dirbu po 12, kartais ir 18 valandų per parą“, - šį ketvirtadienio vakarą 19.30 val. LNK pokalbių laidoje „Valanda su Rūta“ prisipažins verslininkas.

Vietoj prabangaus visureigio A. Avulis renkasi mažytį ir ne itin išvaizdų elektromobilį – taip sostinėje keliauti patogu. Tačiau Palangoje gyvenantis verslininkas Antanas Bosas tik juokiasi iš tokių mašinų – jam, keliaujančiam ilgus atstumus po Lietuvą, tokios naujovės - nepakeliui.

„Aš moku ne tik skaičiuoti pinigus, bet ir taupyti. Kiekvieną savaitę einu pirkti maisto į turgų, - sako Antanas. – Tačiau niekada negailiu pinigų šeimos sveikatai ir geriems, kokybiškiems maisto produktams.“


Tiek A. Bosas, tiek A. Avulis patikina, kad turint šimtą tūkstančių eurų santaupų geriausia juos investuoti į nekilnojamą turtą.

„Aš pasiūlyčiau ne pasaulines tendencijas sekti, o pagaliau išmokti tvarkyti asmeninius finansus“, - sako Lietuvos laisvosios rinkos instituto direktorius Žilvinas Šilėnas.

Ekonomistė Rūta Vainienė pastebi, kad lietuviai toli gražu ne visada moka elgtis su pinigais. Toks jau tas lietuvių charakteris – nors ir neturiu pinigų, bet lizingu prabangų automobilį nusipirksiu ir vestuves tokias iškelsiu, kad žurnalai rašys. „Aš dažnai matau kokioje nors Šeškinėje prie senų apleistų namų naujutėlaičius BMW”, - šį ketvirtadienio vakarą per „Valandą su Rūta“ juokaus ekonomistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)