Neįtikėtinas pakilimas iš pelenų – šį antradienį 19.30 val. per LRT televiziją.

Remigijus į Angliją užsidirbti atvažiavo 2000-aisiais. Lietuvis dirbo nelegaliai: restoranuose plovė indus, dirbo šefo padėjėju, vėliau – statybose. Sėkminga emigracijos pradžia išsivystė iki nuosavo verslo: lietuvis pamažu tapo gerai žinomu statybų specialistu ir darbams pradėjo samdyti žmones. Tačiau po trejų sėkmingų darbo metų atėjo diena, kai Remigijų lydėjusi sėkmė ėmė ir nusisuko. Kelyje sustabdytas, nelegaliai Anglijoje dirbantis ir gyvenantis lietuvis buvo deportuotas.

Praėjus mėnesiui, Remigijus vėl grįžo į Angliją. „Turėjau pabaigti darbus, važiavau aplinkiniais keliais, ne savo vardu“, – laidoje „Emigrantai“ pasakos R. Baublys. Darbų gausa lietuvį vėl įsuko, ir jis liko Anglijoje. Vyras ir toliau kitiems parūpindavo darbus ir neretai tapdavo svetimų problemų klausytoju ir sprendėju. „Per daug ėmiau ant savo pečių, nors pats morališkai jaučiausi silpnas ir vis labiau skendau alkoholyje“, – prisipažins pašnekovas ir tuo argumentuos savo sprendimą pačiam prisiduoti policijai.

Taip Remigijus atsidūrė kalėjime ir už vairavimą išgėrus gavo du mėnesius kalėti, kuriuos laiko pačia geriausia savo patirtimi. Tačiau vos tik išėjęs į laisvę, po praleisto blaivaus ir apmąstyto laiko emigrantas leido sau atšvęsti – pirmas alaus bokalas grąžino visas bėdas ir pritraukė naujų. Lietuvį gatvėje sumušė būrys vietos nusikaltėlių, vyrui prasidėjo paranoja, kurią malšino alkoholiu. „Vietoj kavos ar arbatos gerdavau alų“, – pasakos emigrantas. Kartą darbo vietoje lietuviui sustojo širdis, tačiau kolegos sugebėjo Remigijų atgaivinti. Tai lietuvį dar labiau sukrėtė, jis pasitraukė iš darbo ir ėmė gerti.

„Buvau benamis alkoholikas“, – pasakos lietuvis, kasdien gerdavęs 6–7 metus, kai galvoje vienintelė mintis – iš kur gauti dar išgerti. Laidoje „Emigrantai“ lietuvis pasakos, kad kritinėmis situacijomis su to paties likimo draugais gerdavęs net skystą muilą, nes jame yra alkoholio. Vyrui ne kartą bandyta padėti, jis gulėjo ligoninėse, reabilitacijos klinikose, tačiau vos tik išėjęs vėl imdavosi butelio...

Šiandien Remigijus laimingas ir jau ketverius metus blaivus. Jis – smulkusis verslininkas. Dirba statybose, jei prireikia, pasisamdo porą darbininkų. Šalia jauna, graži draugė, kuri netrukus taps ir žmona. Kai tik turi laiko, jis padeda viską praradusiems žmonėms. Tokiems, koks ir pats ne per seniausiai buvo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)