„Tai, ką žiūrovai mato Gordono Ramsay televizijos projektuose – tik ledkalnio viršūnė. Realybė kur kas baisesnė. Šio kulinarijos burtininko virtuvėje riksmų ir keiksmažodžių skamba kur kas daugiau“, – LRT laidos „Gyvenimas“ kūrėjams atskleidė Ernestas.

Darbas Londone įsikūrusiame viename geriausių pasaulio restoranų lietuviui tapo tikru iššūkiu. Žengdamas į virtuvę jis žinojo, kad, norėdamas neatsilikti nuo kitų ten dirbusių kolegų, turės labai pasistengti. Tačiau ne profesiniai reikalai kėlė daugiausiai sunkumų. Ernestas prisimena, kad tvyrojusi įtampa ir konkurencija tiesiog varė iš proto. 34-erių vyras pasakojo į darbą ateidavęs kur kas anksčiau už kitus virėjus, kad spėtų pasislėpti tai dienai reikalingų indų.

„Aha, matau, kad prancūzo padažas dega, galvoju: na ir gerai! Ten kiekvienas turėdavo kovoti už save. Net susiburdavo grupuotės – kaip gaujos kalėjime“, – apie išgyvenimo mokyklos pamokas pasakojo E. Viršilas.

Pop dievaitės Beyonce bei Madonna, stiliaus ikonos Victoria ir Davidas Beckhamai, Holivudo žvaigždė Denzelis Washingtonas ir net britų karališkosios šeimos atstovai mėgavosi Ernesto Viršilo sukurtais gastronomijos šedevrais. Tačiau vieną dieną jis metė prestižinį darbą Londone. Kodėl talentingasis virtuvės šefas dabar dienas leidžia vienuolių apsuptyje?

Nepaprasta lietuvio istorija – jau šį trečiadienį, 19.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)