Šio trečiadienio vakarą LRT intelektinis žaidimas „Auksinis protas” prasidės nuo Arūno ir Andriaus lažybų. A.Tapinas sumanė mesti iššūkį A.Valinskui ir įrodyti, kad nuo šiol jo pasirinkta „Auksinio proto” žaidėjų komanda laimės, o A.Valinsko pralaimės. O jei taip įvyks du kartus iš eilės, A.Valinskas turės persirengti Kalėdų Seneliu ir važiuoti su pilnomis rogėmis dovanų į kolegos nurodytą vietą…

„Taip, taip, jau girdėti, kaip žvanga Kalėdų varpeliai ant rogių ir ilgakojis Kalėdų SenelisAndrius Tapinas vežioja dovanėles. Jau matau jus su balta ilga barzda ir raudona kepure”, – juokiasi iš Andriaus užmačių Arūnas.

„Iš kur jūs gausite dovanėlių man nė kiek neįdomu, o kur vykti – į vaikų globos namus ar pas kurią nors skurdžiai gyvenančią šeimą aš jau sugalvosiu”, – atkerta Andrius. Susikibo vyrai ne juokais – abu azartiški ir ambicingi, pralaimėti nemėgsta nė vienas.

Tiesa, A.Valinskas jau turi persirengėlio patirties – ir ne tik Kalėdų Seneliu. Prieš keletą metų jis susilažino su bičiuliu Marijonu Mikutavičiumi dėl dviejų Lietuvai atstovaujančių penkiakovininkų rezultatų. Kas – Edvinas Krungolcas ar Andrejus Zadneprovskis Pekino vasaros olimpinėse žaidynėse užims aukštesnę vietą? Moneta iškrito ne ta puse, ir lažybų pralaimėtojui A.Valinskui teko apsirengti sirgalių šokėja, į rankas pasiimti kutus ir žygiuoti pučiamųjų orkestro priekyje…

Tačiau šįkart Kalėdų Senelio – Arūno arba Andriaus – likimą nulems ne moneta, o „Auksinio proto” žaidėjų šešetas. Jubiliejinėje 10-ojoje laidoje žais šeši vilniečiai: 28 metų fizikas Tadas Kildušis, 20 metų būsimoji medikė Rugilė Matulevičiūtė, 35 metų verslininkas Povilas Narbutas, 27 metų politologas Ernestas Ramonas, 31 metų profesionalus futbolo klubo „Trivartis" žaidėjas Linas Smalinovas ir 27 metų projektų koordinatorius Vilius Žalys.

Vakaro devizu pasirinkęs savo komandos nario moto „Kai žmogus žino, į kurį uostą plaukia, visi vėjai yra palankūs”, A.Valinskas palinkėjo žaidėjams gero vėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)