Žinomas vienuolis pranciškonas dar besimokydamas mokykloje pradėjo bendrauti su garsiais lietuvių rezistentais. Netrukus pats aktyviai įsijungė į antitarybinę veiklą.

1979-aisiais, pasirašė „45 pabaltijiečių memorandumą“. Tais pačiais metais buvo suimtas, kalintas KGB kalėjime Vilniuje, vėliau ištremtas į Tomsko sritį.

Anot laidos vedėjos, tai, kad R. Šapauskas nedvejodamas pasirinko trispalvę įteikti J. Sasnauskui – nebuvo netikėta.

„Didelė visuomenės dalis Rimą žino iš televizijos projektų, kuriuose jis kuria groteskiškus personažus, tačiau gyvenime jis toli gražu nesidangsto šmaikščiomis ar komiškomis kaukėmis. Tai labai tvirtą stuburą turintis žmogus, kurio dvasinių vertybių pamatai grįsti tikėjimu, meile artimam ir savo šaliai.“

Jautrus ir prasmingas R. Šapausko susitikimas su žinomu vienuoliu pranciškonu, disidentu J. Sasnausku – jau šį sekmadienį laidoje „Laisvės vėliavnešiai“ per LRT.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)