Šį vakarą laidoje „Ką manai?“ apie lietuviško proto ir darbo jėgos nutekėjimą į užsienį diskutuos garsus žurnalistas Vidas Rachlevičius, nekilnojamojo turto statybų plėtros iniciatorius ir verslininkas Arvydas Avulis, politika nusivylęs triatlonininkas Vidmantas Urbonas, Lietuvos metų sportininke ką tik pripažinta penkiakovininkė Laura Asadauskaitė, jaunasis Kauno miesto tarybos narys Povilas Mačiulis ir televizijos projektų prodiuseris Rolandas Skaisgirys.

„Žmonės išvažiuoja, nes kitur randa geriau. Čia tas pats, kas pereiti iš vienos firmos į kitą. Aš prieš metus daug keliavau, lankiausi lietuvių bendruomenėse Čikagoje, Toronte, Hamburge, Londone. Tie žmonės man paliko labai gerą įspūdį. Kodėl mes juos vadiname emigrantais? Jie tokie patys lietuviai, tik negyvenantys Lietuvoje. Ir man labai apmaudu, kad tie 800 tūkstančių mūsiškių neturi teisės balsuoti internetu. Todėl aš linkiu, kad nauja laida „Pabandom iš naujo“ taptų jų tribūna“, – laidoje kalbės R. Skaisgirys.

„Ką manai?“ studijos svečiai diskutuos ir apie tai, kad užsienyje įsikūrę lietuviai yra gerokai aktyvesni patriotai už gyvenančius Lietuvoje ir jiems tikrai rūpi, kas vyksta tėvynėje. Marijonas užmegs intriguojančią diskusiją su penkiakovininke L. Asadauskaite, olimpiečio Andrejaus Zadneprovskio žmona. Po motinystės atostogų su trenksmu grįžusi į didįjį sportą penkiakovininkė Londone vykusiose šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės finalo varžybose pelnė sidabrą, Europos čempionate Medvėjuje iškovojo kelialapį į Londono olimpiadą, o netrukus Maskvoje – pasaulio čempionato bronzą. Kaip tik šie laimėjimai L. Asadauskaitei pelnė Lietuvos geriausios 2011 metų sportininkės titulą.

M. Mikutavičiui rūpės, kokią paramą tokio kalibro sportininkė gautų užsienyje. Laura atvirai papasakos – už šiuos nuopelnus Rusijoje ji būtų apdovanota. Ar Laura svarstys pasaulio pirmenybėse atstovauti ne mūsų, o kitai šaliai, paaiškės jau šio vakaro laidoje.

Lygiai po savaitės, sausio 9-ąją, tik pirmadieniais „Ką manai?“ pakeisianti nauja tiesioginė TV3 laida „Pabandom iš naujo“ – tai precedento neturintis projektas, kuris tautos balso stokojančius lietuvius pasieks ne tik TV3 eteryje, bet ir gyvu laiku internete.

Karštų diskusijų laidos vedėjas M. Mikutavičius gyvai bendraus ne tik su studijos svečiais, bet ir tautiečiais, gyvenančiais kitose pasaulio šalyse. Pašnekovai savo nuomonę reikš per „Skype“ ar internetinių laukelių komentarais. Kaskart laidoje bus galima išgirsti, ką apie naujus įstatymus, mokesčius ir kitas valstybės aktualijas mano emigravę lietuviai. Ne iš gero gyvenimo gimtinę palikę tautiečiai pateiks pasiūlymų, kaip spręsti valstybės problemas, kurių šalyje niekaip nemažėja.

„Pabandom iš naujo“ taip pat turi sparčiai populiarėjančią interneto svetainę, kurioje vyksta pačios įvairiausios diskusijos socialinėmis, ekonominėmis, politinėmis temomis, o jas moderuoja akademikai, profesoriai ir garsūs visuomenės veikėjai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją