Lietuvos televizija pabandė pažvelgti į naująją Nepriklausomybės kartą jos pačios akimis. 18-ųjų Kovo 11-osios metinių proga kviečiame žiūrėti dokumentinį filmą „Mes ateinam!“. Filmo premjera – ateinantį antradienį, kovo 11 dieną 16.35 val.

„Šiandienos aštuoniolikmečiai – tai žmonės, kurie augo jau nepriklausomoje Lietuvoje. Kokie jie? Kokie jų lūkesčiai, vertybės ir tikslai? Kaip jie supranta save? Ar sieja savo ateitį su Lietuva? Yra daugybė klausimų, kurie įdomūs pačiai plačiausiai auditorijai, – sako filmo prodiuseris Tadas Patalavičius ir režisierius Linas Augutis. – Mūsų tikslas buvo atskleisti dabartinių aštuoniolikmečių pasaulėžiūrą jų pačių akimis ir lūpomis“.

Filme savo kasdienybe, pomėgiais, abejonėmis ir viltimis dalijasi keliolika aštuoniolikmečių.Vieni jų jau pripažinti savo sričių autoritetai („Žalgirio“ vyrų komandos krepšininkas, Lietuvos jaunių rinktinės žaidėjas Donatas Motiejūnas, kylanti atlikėja Alina Orlova), kiti – nežinomi jaunimo subkultūrų atstovai: snieglentininkai, parkūrininkai, „emo“ judėjimo dalyviai, videomenininkė...

Apie save, meilę ir šeimą kalba dukterį auginanti dviejų aštuoniolikmečių šeima. Save ir savo tėvų kartą lygina Mokinių parlamento nariai. Geriausiai filmą atskleidžia pačių herojų žodžiai:

„90-tieji – Arklio metai. Visi mes esam darbininkai. Dirbti turim Lietuvai...“ (krepšininkas Donatas)

„Žmonės buvo vienijami ne alaus ir pergalių, o gimstančios laisvės noro...“ (Mokinių parlamento pirmininkas Laurynas)

„Aš didžiuojuosi esąs lietuvis, bet jeigu paklaustumėt kodėl, net nelabai žinau...“ (emigrantas Marius)

„Norėčiau studijuoti užsienyje, nes bent jau kol kas ten studijų sistema pažangesnė.“ ( pasaulio chemikų olimpiados dalyvė Roberta)

„Reikia 20-30 metų, ir Lietuva pradės keistis“ (Mokinių parlamento pirmininkas Laurynas)

„Laisvė yra labai svarbu. Ne tiktai valstybės, bet ir kiekvieno žmogaus laisvė.“ (videomenininkė Skaistė)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją