Po ilgus metus trukusių svarstymų bei tyrimų, siekiant išsiaiškinti, kas vyksta žmogaus smegenyse, filmo autoriai teigia, kad jau dabar galima tyrinėti užslėptas žmogaus galimybių ribas. Būtent tokie tyrimai padės nustatyti priežastis, ir tai tūkstančius sergančiųjų išvaduos iš komos ar tokių varginančių sveikatos sutrikimų, kaip epilepsija ar Alzheimerio liga.

Režisierius B. Ratneris iki šiol buvo žinomas kaip veiksmo filmų kūrėjas. Populiariausi jo darbai yra „Iksmenai: žūtbūtinis mūšis“ (angl. X-Men: The Last Stand) ir viso pasaulio gerbėjų pamėgtas serialas „Kalėjimo bėgliai“ (angl. Prison Break). Bendradarbiaujant kartu su „National Geographic“ kanalu, B. Ratneriui pavyko sėkmingai perteikti tai, kaip moderniausios inovacijos ir jų pažanga artimoje ateityje palies mūsų visų gyvenimus.

„Iššifruoti smegenis“ – trečiasis mokslinės dokumentikos filmų ciklo „Proveržis“ filmas. Pasaulinės sėkmės sulaukęs dokumentikos ciklas susideda iš šešių valandos trukmės juostų skirtingomis mokslo ir inovacijų proveržį nagrinėjančiomis temomis. Kiekvieną filmą režisavo atskiri išskirtinai talentingi režisieriai.

Dokumentinis serialas 45-omis kalbomis bus rodomas net 171-oje šalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją