Lenkų liaudiškų šokių kolektyvas „Perla“ iš karto pelnė tiek žiūrovų, tiek komisijos simpatijas ir jau pirmosios laidos metu pelnė pirmąją vietą. Beje, tik vienos projekto laidos metu pirmavo latviai, visų kitų laidų metu lyderiais tapdavo lenkai, tad jų pergalė projekte nebuvo netikėta. Deja, lietuviams nė karto nepavyko išplėšti pirmosios vietos.

Vis dar pergalės džiaugsmu gyvenantis kolektyvo „Perla“ vadovas Germanas Komarovskis sutiko DELFI skaitytojams papasakoti apie projekto užkulisius. „Pakvietimą dalyvauti projekte gavome dar pernai metų lapkritį ar gruodį. Televizijos prodiuseriai sakė mus kažkur matę, todėl ir susisiekė, – pasakojo Germanas. – O mūsų kolektyve yra ir dirbančių, ir studijuojančių, tad du žmonės iš karto pasakė, kad negalės tiek laiko skirti projektui dėl kito užimtumo. Nors vienas iš jų finalinėje kovoje pasirodė.“

Kolektyvas "Perla" projekte "Kadagys"

G. Komarovskis pasakojo, kad prodiuseriai vis pasidomėdavo, kuo kolektyvas nustebins žiūrovus sekmadienį, tačiau griežtai nepiršdavo savo nuomonės ir neteikdavo konkrečių pasiūlymų: „Tikrai neturėjome daryti to, ko nenorėjome ar nemokėjome. Tiesiog dar prieš prasidedant transliacijoms gavome bedrą projekto planą, kuriame buvo nurodyta, kad pirmosios laidos metu turime parodyti tai, kas taps mūsų kolektyvo vizitine kortele, tad turėjome pasirinkti geriausią ar labiausiai mūsų kolektyvą atspindintį šokį. Antroje laidoje turėjome integruoti kokią nors įžymybę. Kaip ji prisijungs prie mūsų pasirodymo, galėjome spręsti patys, mūsų pasirodymo metu ji ir šoko, ir dainavo“.

Dalyvių šiame projekte buvo kaip niekada daug. Kiekviename kolektyve šoko po kelias dešimtis šokėjų, o kur dar jų vadovai, stilistai, grimeriai ir visi kiti. Germanas, pasakodamas apie projektą, patikino, kad su visais turbūt net nespėjo susipažinti.

„Konkurencija tikrai jautėsi, juk mes ir buvome konkurentai, tačiau bendravome draugiškai, nebuvo kažkokių intrigų", - projekto užkulisius apibūdino Germanas. Jis tikino, kad nejautė jokio pavydo ar neigiamos reakcijos net į tai, jog kolektyvas užtikrintai pirmavo kone visose laidose.

Anot pašnekovo, dalyvaujant projekte, kolektyvas repetuodavo kasdien po 2-3 valandas, tad, nors niekas ir garsiai nesiskundė, dalyvių veiduose buvo matyti akivaizdus nuovargis. Beje, pačios įdomiausios repeticijos vykdavo sekmadieniais, prieš prasidedant tieisoginėms transliacijoms. „Tik tada pamatydavome, ką laidai paruošę kiti dalyviai“, – pasakojo Germanas patikindamas, kad kitų dalyvių repeticijas stebėdavo kone visų kolektyvų nariai, o pamatę ir vertindavo vieni kitus – pasidalydavo įžvalgomis, kuriems turėtų atitekti daugiausia liapsių. Būtent liaupsių lenkų kolektyvui netrūko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (249)