Nors dažniausiai ponia Kristina būna rezidencijoje Turniškėse, šių namų ji nevadina tikraisiais, tad kovo 8-ąją, Moters dieną, ji pakvies į savo jaukią sodybą Trakų rajone, prie Margio ežero.

„Anksčiau visai negamindavau – turėjau namų šeimininkę. Dabar tenka“, – prasitars laidos „Virtuvės istorijos“ herojė. Valgis, kuriuo šventinę dieną stebins ponia Kristina, – keptos ančių kepenėlės.

„Skanu, be to, sveika ir naudinga sergantiems mažakraujyste“, – patarimus dalins laidos viešnia. Kitaip nei dauguma moterų, ji nesialina dietomis ir tikina, kad nėra kenksmingo maisto, jei valgoma su saiku. Vis dėlto kepenėles K. Brazauskienė patieks be padažo.

„Pastaruoju metu padažų vengiu, nors, pagal savo amžių, manau, kad atrodau tikrai neblogai“, – sakys šypsodamasi ponia Kristina. Ją neretai pasiekia kalbos apie neva jos pasidarytas botulino injekcijas ir kitas grožio procedūras. Kiti apkalba moters turtus, treti – narplioja praeities ryšius su įtakingais vyrais ar kritikuoja jos politinę veiklą.

„Žinau, kas esu, ir tos kalbos manęs nepakeis, – komentatoriams atšaus ponia Kristina. – Kita vertus, suprantu tuos, kurie kalba. Juk tai, ką aš turėjau ir turiu, kitiems tik siekiamybė.“

Ponia Kristina sulaukia ne tik piktų žodžių, bet ir romantiškų pasiūlymų. Ir nors žinoma moteris veja mintis apie rimtus santykius, pripažįsta, kad praėjus keleriems metams sielvarto dėl vyro netekties, lengvas flirtas jai dabar teikia malonumą. „Tekėti tikrai nenoriu. Kodėl? Nebus tokio kaip Algirdas...“ – tikins ji.

Šį sekmadienį, 10.00 val., TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ K. Brazauskienė ne tik gamins, bet ir prisimins, kaip kadaise Seimo rūmuose buvo švenčiama kovo 8-oji, Moters diena, ir duos kelis patarimus vyrams, kaip užkariauti moterų širdis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (277)