„Niekam ir neturi rūpėti, kada verkiu, o kada tiesiog nieko neveikiu ir sėdžiu su cigarete. Bet ar ramiai pasėdėsi: tai dvidešimt skambučių, tai tūkstantis minčių, nelabai galiu atsipalaiduoti. Užmiegu galvodamas, prabundu galvodamas, atrodo, net nemiegu, paraleliai eina keli spektakliai, kolekcijos pristatymas“, – sako Juozas, sykiu pripažįstantis, jog gerai nors tiek, kad niekas dėl jo nesikankina, kai kankinasi jis pats.

„Turiu vidinių demonų ir šiaip man kartais labai liūdna, kartais nieko nesinori, gerai, kad nieko netraumuoju... Mama paklausia – pavalgei sriubos? – ir viskas. Bet atsipalaiduoti labai sunku“, – neslepia kūrėjas.

Nelabai kas įsivaizduoja, jog savo gyvenimo būdu mados ir teatro kostiumų autoritetas – visiškas asketas, o nuolatos kintantys jo įvaizdžiai gimsta greičiau iš būtinybės, o ne iš „mandrumo“.

Juozas ironiškai šypteli: didžiųjų pokyčių jis imasi tuomet, kai spaudžia laikas, kai nėra kada galvoti apie save, kai apima liūdesys ir gyvenimo minoras.

„Nesikankinu žvelgdamas į veidrodį, yra kur kas svarbesnių gyvenime dalykų, ir visi mano asmeniniai vizualiniai pasikeitimai – barzdos, šukuosenos ar pasirinkti drabužiai – ateina kartu su patogumo poreikiu. Kai mirė tėtis, nebuvo jokių minčių – užsiauginau barzdą, kad nevaikščiočiau nusibaigęs. Dabar nusikirpau plaukus, nes taip patogiau: išsimaudžiau, paslėpiau galvą po kepure ir sau einu pirmyn“, – savo pokyčius interpretuoja J. Statkevičius.

Mados menas – įnoringas dalykas, visgi dizaineris įsitikinęs, kad jame paliks savo žymę. „Apie mane dar sužinos pasaulis“, – neabejoja Juozas, jau visai netrukus ketinantis ir vėl nustebinti.

„Tegul visi į kolekcijos pristatymą ateina su dželabomis arba spalvoti ir atsipalaidavę, noriu, kad būtų tarsi „Tūkstantis ir viena naktis“.

Išmokime pagaliau išeiti iš savo liūdnojo fono, atsipalaiduokime “, – siūlo mados kolekcijų autorius, greta savų užmojų metantis pirštinę ir žiūrovams, ketinantiems apsilankyti kolekcijos pristatyme.

Kokie dar pasiūlymai ir išpažintys šįkart nuskambės iš mados virtuozo lūpų? Kodėl jis taikosi vis aukščiau ir kokie yra tikrieji Juozo Statkevičiaus užmanymai?

Apie visa tai išsamiai „Stiliuje“ lapkričio 8d., 19.30 val. per LRT televiziją. Laidos autorė ir vedėja Violeta Baublienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)