„Tai bus pasakojimas apie sunkaus likimo ir dieviško balso dainininkę, kurios biografija tiek pat sudėtinga, kiek ir turtinga. Pirmą kartą paskelbsime dar niekur nenaudotą archyvinę video medžiagą, kurią gavome iš B. Grincevičiūtės artimųjų. Joje dainininkė įamžinta savo kasdieniame gyvenime, su mylimu žmogumi. Apie nuostabią dainininkę ir nepaprasto gerumo žmogų pasakos jos bičiuliai ir artimieji“, – sako laidos vedėja žurnalistė Aistė Stonytė-Budzinauskienė.

Beatričė Grincevičiūtė paliko milžinišką įrašų lobyną. Tai dainos vaikams, lietuvių liaudies dainos, pasaulinės klasikos ir lietuvių kompozitorių kūriniai. Ir, žinoma, jos nepamirštama daina „Žvaigždutė“.

Kiekvienoje laidoje jos autoriai pristatys ryškią žymę Lietuvos kultūriniame gyvenime palikusio kūrėjo portretą. „Mums atrodo be galo svarbu pakalbinti šiandien dar kuriančias mūsų kultūros pasaulio legendas ir, žinoma, prisiminti tuos, kurie jau išėję anapilin, bet dar gyvi amžininkų prisiminimuose“, – sako laidos autoriai. „Legendų“ herojais taps garsūs Lietuvos aktoriai, režisieriai, baleto artistai, dirigentai, kompozitoriai, dainininkai, dailininkai, rašytojai, kurių portretai atgims bičiulių, bendražygių, artimųjų, draugų ir mylimųjų lūpomis.

Laidos autoriai sako norintys atskleisti ne tik legendų kūrybinę biografiją, bet ir dažnai nežinomą žinomo žmogaus gyvenimo pusę, kuri neretai būna ne mažiau įdomi ir spalvinga, negu pati kūryba. Laidą ir toliau rengs žurnalistė, laidos vedėja Aistė Stonytė-Budzinauskienė, aktorius, laidos redaktorius Česlovas Stonys ir dokumentinių filmų režisierius, Nacionalinės premijos laureatas Audrius Stonys.

Laida „Legendos“ geriausių laidų konkurse „Pragiedruliai“ 2008 m. ir 2009 m. buvo pripažinta geriausia kultūros laida.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją