„Dainų dainelė“ gimė 1974-aisiais Lietuvos televizijos muzikos redakcijoje ir nuo tada yra neatsiejama nuo LRT. Prieš 42 metus atsiradęs konkursas populiarumu gali prilygti šiandieninei „Eurovizijai”, o dauguma tų, kurie šiandien dainuoja didžiojoje scenoje, – buvę jo laureatai“, – sako LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

1974-aisiais gimęs unikalus tūkstančius moksleivių pritraukiantis reiškinys jau užaugino ne vieną dalyvių ir klausytojų kartą. „Dainų dainelė“ siekia puoselėti dainavimo kultūrą, skatinti gabių vaikų saviraišką, atrinkti geriausius jaunuosius solistus ir vokalinius ansamblius.

Kas dvejus metus net devynis mėnesius trunkančiame projekte dalyvauja 3 – 19 metų vaikai ir mokiniai iš visų 60-ties Lietuvos savivaldybių. Geriausius dalyvius, jau įveikusius atrankas regionuose, vasario-gegužės mėnesiais išvysta LRT televizijos žiūrovai.

Zoninių turų ir televizijos koncertuose pasirodo iki 5 tūkstančių jaunųjų dainininkų, akompanuojančių ansamblių dalyvių, Baigiamojoje konkurso laureatų šventėje, tradiciškai rengiamoje Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, koncertuoja per 300 jaunųjų dainininkų. Per visą ,,Dainų dainelės“ gyvavimo istoriją joje dalyvavo per 200 tūkstančių mokinių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)