„Deklaruoju GPM ir kitus mokesčius, iki 15 000 eurų, bet, kaip vartojantis daug akcizinių prekių, tai manau, kad per metus mokesčiams išleidžiu tarp 30 – 50 tūkst. eurų“, - laidoje "KK2 penktadienis" pasakojo G. Drukteinis.

Paklaustas, ką už tuos pinigus gauna, G. Drukteinis teigia, kad mokami mokesčiai jam leidžia jaustis ramiai: „Aš pabundu ramus, matau kaip naikintuvai NATO skraido, vanduo iš čiaupo bėga, elektra, policijos patrulis pravažiuoja. Vadinasi, sistema veikia. Man būtų pikčiau, jeigu moki mokesčius, o valstybė nefunkcionuoja“.

„Į NATO įstojom, į Europos Sąjungą įstojom, eurą įsivedėme, priklausome visokiausioms organizacijoms, olimpiadose dalyvaujame ir pasiekiame rezultatų. Man atrodo, kad milijardai, kuriuos sumokam valdininkams, atsipirko su kaupu“, - 19 val. 30 min. laidoje „KK2 penktadienis“ kalbės G. Drukteinis.

Lietuvos laisvos rinkos instituto prezidento Žilvino Šilėno teigimu, kiekvienas lietuvis mokesčiams atiduoda tiek pat, kiek ir uždirba.
„Kad darbdavys Jums sumokėtų 1500 eurų, jis iš viso turi sumokėti 2600 eurų. Kitaip tariant, 1100 eurų pasiima mokesčiai. 611 eurų Sodrai, 300 eurų gyventojų pajamų draudimui ir 178 eurai eina sveikatai. Jeigu jūs tuos pinigus dar ir išleidžiate, tai jūs mokate taip pat PVM, akcizą. Jeigu pilatės kuro už 100 eurų, tai 57 eurai yra akcizo mokestis. Labai grubiai kalbant, vienas euras eina Jums, vienas euras eina mokesčiams“, - pasakos LLRI prezidentas.

Kitai laidos dalyvei, dainininkei Vitalijai Katunskytei visai neseniai buvo pakeistas kelio sąnarys. Dainininkė sakys, kad šis malonumas jai kainavo 2500 eurų bei pridurs, kad sirgti Lietuvoje – didelė prabanga.


„Kai pasidariau kelio sąnario nuotrauką, tai su gydytoju pamatėme, kad ten to sąnario praktiškai nėra. Kaulas į kaulą rėmėsi, tai jūs galite suprasti, kokie begaliniai skausmai galėjo būti. Ir dar buvo kalėdinis laikotarpis, kalėdiniai koncertai, tai dainuodavau jau prisėdus prie stalelio, bet viską atlaikiau“, - pasakojo V. Katunskytė.

Visą laidą žiūrėkite šį penktadienio vakarą 19 val. 30 min. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)