Maltos ordino ambasados, Maltos ordino pagalbos tarnybos ir LRT labdaringos akcijos „Maltiečių sriuba 2012“ tikslas – atkreipti Lietuvos visuomenės dėmesį į vienišų, senų ir sunkiai sergančių žmonių padėtį ir visuomenės pagalbos jiems reikalingumą.

Akcija „Maltiečių sriuba” yra rengiama jau septintą kartą. Iki pat Kalėdų daugiau kaip 20-ies Lietuvos miestų centrinėse aikštėse vyko „Maltiečių sriubos 2012” renginiai ir jaunimo labdaros idėjų konkursas „Geriausia labdaros idėja”.

Labdaringą akciją „Maltiečių sriuba 2012” vainikavo speciali tiesioginė transliacija per LRT televiziją. Šventiniame koncerte ryškiausios Lietuvos scenos žvaigždės kvietė nelikti abejingiems tiems, kam šiuo metu sunkiausia. Beveik keturių valandų telemaratono metu surinkta daugiau nei 306 tūkst. litų.

Akimirkos iš paramos koncerto - DELFI galerijoje:

Nepamiršti senolių ragino ir žvaigždės

Paremti maltiečių geradarystę iškilmingame labdaros koncerte-telemaratone „Maltiečių sriuba“ kvietė ryškiausios Lietuvos scenos ir LRT žvaigždės. Renginio vedėjai Aistė Stonytė ir Marijus Žiedas. Jiems talkino aktorius Dominykas Vatiekūnas.

Kilnaus tikslo vedami į sceną LRT didžiojoje studijoje Kalėdų vakarą lipo Vaidas Vyšniauskas ir Ovidijus Vyšniauskas, Rytis Cicinas, Stano, Vaida Genytė, Neda Malūnavičiūtė, Atlanta, Girmantė Vaitkutė, Juozapaičių ir Seilių šeimos, grupės „Thundertale“, „ŠarkA“, „Čilinam“. Evelina Sašenko atliko specialų akcijai sukurtą himną.

"Labai norėčiau palinkėti neabejingumo jausmo. Būkime vieni kitiems dėmesingi ir dalinkime vieni kitiems tik pačius šilčiausius jausmus", - žiūrovams linkėjo Asta Pilypaitė.

"Kas nejaučia Kalėdų širdyje, tas neras jų ir po Kalėdų eglute", - kaip visada žaismingai buvo nusiteikusi Zita Kelmickaitė, raginusi pasidalinti ventiniu gerumu su tais, kuriems to tikrai reikia.

Ypatingus linkėjimus televizijos žiūrovams ir maltiečiams siuntė Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, prie akcijos prisijungę tiesiai iš Kauno „Žalgirio“ arenos, kur tuo metu publiką kaitino „Liepsnojančio ledo“ programa. Senolių nepamiršti ragino ir Egidijus Dragūnas, šiuo metu rengiantis grupės „Sel“ 20-mečio koncertų turą.

Paremti gali kiekvienas

Praėjusiais metais „Maltiečių sriubos 2011” akcijos metu visoje Lietuvoje buvo surinkta 258 210 lt. Už šiuos pinigus šiais metais vykdomi vienišiems, sunkiai sergantiems, negalintiems savimi pasirūpinti žmonėms skirti Maltos ordino pagalbos tarnybos projektai „Maistas ant ratų” 15-oje miestų ir „Socialinė priežiūra namuose” 3 miestuose.

Šiais metais vienišiems senukams į namus maltiečiai jau nuvežė 47 920 porcijų karšto maisto, tūkstančius kartų globotiniai yra aplankyti maltiečių slaugių.

Kiekvienas gali paremti „Maltiečių sriubą 2012“ skambindamas arba siųsdamas žinutę trumpaisiais numeriais (1416 – 2 litai, 1418 – 10 lt).

Apie Maltos ordiną ir MOPT

Maltos ordinas yra seniausia humanitarinės pagalbos organizacija pasaulyje, įkurta daugiau kaip prieš 900 metų Jeruzalėje. Šiuo metu Maltos ordinas vykdo pagalbos projektus 120 - yje pasaulio šalių. Daugiau kaip 80 000 Maltos ordino savanorių visame pasaulyje teikia pagalbą 5 milijonams skurstančių bei ligonių, o taip pat nukentėjusių nuo karo, gamtinių katastrofų, stichinių nelaimių.

Maltos ordino pagalbos tarnyba (plačiau apie veiklą – www.maltieciai.lt) yra Maltos ordino socialinės pagalbos organizacija, įkurta 1991 metais, dabar vienijanti daugiau kaip 700 savanorių. Pagrindiniai vykdomi projektai yra: „Maistas ant ratų“ – karštos sriubos išvežiojimas į namus sunkiai sergantiems senukams 15 -oje miestų, „Socialinė priežiūra namuose“ projektas 4-iuose Lietuvos miestuose, Socialiniai vaikų dienos centrai 8 -iuose Lietuvos miestuose, jaunųjų maltiečių organizacija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)