Praėjusį šeštadienį buvo išrinkta daina, kuri atstovaus Lietuvai tarptautiniame dainų konkurse „Eurovizija 2015”. Konkurse triumfavo Vaido Baumilos į konkursą atsinešta daina „This Time”, kurią sukūrė Monika Liubinaitė ir Vytas Bikus.

Prieš finalą kompozitorius kreipėsi į konkurso rengėjus su specialiu prašymu apsvarstyti galimybę į „Eurovizijos“ atrankos finalą įtraukti ir bendrą Monikos bei Vaido pasirodymą.

Iki pat finalo konkurso rengėjai savo sprendimo neviešino. Tačiau šeštadienį LRT vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas prieš pat finalą pateikė staigmeną - finale buvo galima balsuoti už atskirus atlikėjus ir už duetą.
Monika Linkytė ir Vaidas Baumila

„Visi trys atlikėjai dainuos po dvi dainas. Jie privalomai padainuos dainą „This Time“, taip pat kurią nors iš savo mėgstamų dainų“, – LRT Radijui teigė A. Giržadas.


Finalo dalyvius vertino komisijos nariai: atlikėja Rosita Čivilytė, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys ir trys svečiai iš užsienio: latvių grupės „PeR“ narys Ralfsas Eilandsas, mažosios „Eurovizijos“ organizatorius iš Olandijos Rene Romkes ir Erikas Lemanas.

Pirmoji finale pasirodė Mia. Ji kartu su savo merginų grupės „Red Lips“ narėmis atliko šių metų „Eurovizijos“ konkurse pralaimėjusią dainą „Dangerous“.

R. Čivilytė negailėjo Miai komplimentų, tačiau pastebėjo, kad jos merginoms dar reikia dirbti ir dirbti.

Vienas iš užsienio svečių paprieštaravo – jam labai patiko Miai pritarusios merginos.

„Tada gali jas ir išsivežti kartu“, - pasiūlė Rosita. Tačiau čia pat paprieštaravo vedėjas Arūnas Valinskas: „Na jau ne, užtenka, kad mūsų vaikus į Norvegiją išveža. Palikite mūsų merginas ramybėje“.
Mia

Vaidas su Monika uždainavo duetu „Saulės pėdomis“. Ši muzikinė pora ypatingai sužavėjo svečius iš užsienio. „Matau, kad jus publika taip pat palaiko“, - džiaugėsi jie.

Antram savo pasirodymui Mia pasirinko dainą „Take a Look At Me Now“, su kuria praėjusiais metais varžėsi nacionalinės „Eurovizijos“ finale.

„Jūs esate išties nuostabi moteris“, - liko pakerėtas kaimynas iš Latvijos.

Po M. Linkytės ir V. Baumilos dainos „Tiktai tu“ komisijos nariai duetui pažėrė šiek tiek kritikos.

„Po to, ką aš mačiau ir girdėjau, suabejojau ar jūs galit konkuruoti su Mia ir jos noru laimėti“, - pastebėjo R. Čivilytė.

Komisijos narė, išgirdusi, kaip „eurovizinę“ dainą „This Time“ atlieka Mia, prisipažino: „Tu esi verta didžiosios „Eurovizijos“ scenos“.

Per Vaido ir Monikos pasirodymą atliekant „This Time“, publika pašėlo.

„Žinau tik kelis atlikėjus – Jurgą, Minedą ir „GG Sindikatą“. Bet dabar žinau ir jūsų puikų duetą. Jūs kartu išties gerai atrodote, reikia pagalvoti apie vestuves“, - rėžė latvis Ralfsas Eilandsas.

„Dainuojant Miai „This Time“ aš abejojau ar Vaidas su Monika sugebės ją nugalėti. Bet dabar mano abejonės išsisklaidė. Šis duetas turėtų važiuoti į „Euroviziją“, - sakė R. Čivilytė.

Mažosios „Eurovizijos“ organizatorius iš Olandijos Rene Romkes neabejoja, kad kūrinys „This Time“ pateks į didžiosios „Eurovizijos“ finalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6284)