Viena laidos herojų – drabužių bei interjero dizainerė Daiva Urbonavičiūtė. Ši ir kelios kitos laidos dalyvės tikino, jog gimdyti namuose – kur kas saugiau nei ligoninėje. Moterys tvirtino, jog iš ligoninės kone kas antra gimdyvė parsiveža daugelio mamų siaubą: bakteriją - auksinį stafilokoką. Maža to, moterys įvardijo ir kitus gimdymo namuose privalumus: jaukumas, smilkalų kvapas, jokių medikų baltais chalatais ir, galų gale, savos sienos.

Dizainerė taip pat pasisakė už vyro dalyvavimą kūdikio gimime: „Tai nepaprasta patirtis, kuri pakeičia vyro požiūrį į tėvystę“, – laidoje kalbėjo D. Urbonavičiūtė.

Moterų, pasisakiusių už gimdymą namuose, laidos pradžioje kantriai klausėsi grožio specialistė Renata Koftun. Tačiau netrukus gražuolė pratrūko: kokiame pasaulyje jūs gyvenate? Kodėl norite grįžti į akmens amžių?! Gimdyvei turi būti užtikrinta medicininė pagalba, o jeigu viskas vyks ne taip sklandžiai, kaip planuota? Jei gimdymas bus komplikuotas? Kas turėtų atsakyti už nesėkmes?

Aštri diskusija apie moterų teisę rinktis kur gimdyti - jau šį trečiadienio vakarą „Yra kaip yra“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)