Atsakymus į šiuos ir panašius klausimus tėvai išgirs šį sekmadienį 17 val. laidoje „Tėvų susirinkimas“ per LRT televiziją.

Dainininkė Diana Dargienė su dukra Une drąsiai galėtų būti vadinamos būrelių ekspertėmis. Aštuonerių metų mergaitė lanko dailųjį čiuožimą, baseiną, baletą, lauko tenisą, skaičiavimo mintinai būrelį. O kur dar mažosios dainininkės fotosesijos, dainų įrašai...

Nors daugeliui gali pasirodyti, kad toks vaiko užimtumas yra per intensyvus, Unė sako ką kitą. „Nelabai noriu žaisti su vaikais. Labiau noriu mokytis ir lankyti būrelius. Jeigu kas nors mums patinka, mes nepavargstame, o būname laimingi“, – laidoje kalbės mergaitė. „Labai dažnai aš Unės klausiu, gal nevažiuokite į vieną ar kitą būrelį. Bet ji nori“, – sako D. Dargienė.

Vaikystėje nemėgstamą būrelį lankiusi Diana žino, ką reiškia nenorėti po pamokų skubėti į užsiėmimą. Moteris atvira – tokios patirties savo vaikui ji nelinkėtų. „Niekada Unei neleisčiau kankintis. Manau, kad vaikas turi išbandyti save įvairiose srityse. Gal šiandien jam patinka šokti, o po kurio laiko norės daryti kažką kitą. Nesu iš tų žmonių, kurie įsitikę, kad ką nors pradėjus, reikia ir pabaigti. Aš visada atsižvelgiu į tai, ko nori vaikas“, – kalbės dainininkė.

Prieš keturis mėnesius suformuotas neformaliojo vaikų švietimo krepšelis leido tėvams lengviau atsikvėpti. Vidutiniškai 15-os eurų per mėnesį suma leidžia popamokine veikla džiaugtis ir mažesnes pajamas gaunančių tėvų vaikams, būrelių pasiūla padidėjo, o ir patys užsiėmimai tapo kokybiškesni.

Deja, kai kurios savivaldybės nepanaudoja visų neformaliajam švietimui skirtų lėšų – juk skiriama suma mažesniuose miestuose ar kaimuose leistų nemokamai vaikui užsiimti įdomiu ir prasmingu užsiėmimu. Laidoje bus pasakojama, kaip panaudoti neformaliajam švietimui skirtus pinigus ir išsirinkti geriausią variantą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)