„Nepamenu metų, nepamenu televizijos, kad viskas būtų vykę sklandžiai pradėjus vieną ar kitą sezoną. Būna, kad vienaip įsivaizduojame, o pamatę produktą kartais suprantame, kad jis neatitinka to įsivaizdavimo. Kitaip tariant, tai natūrali televizinė praktika. Lūkesčiai buvo vieni, o pamačius rezultatą teko jį įvertinti kitaip“, – DELFI kalbėjo R. Paleckis.

Anot R. Paleckio, laidos kūrėjai yra gabūs ir talentingi žmonės: „Niekas nepaneigs, kad tiek Beata, tiek Andrius, tiek Mamontovas yra savo srities profesionalai ir tikrai kūrybingi žmonės. Nebūtinai viskas pavyksta, ką darai gyvenime“.

Pašnekovo teigimu, televizijoje vienos laidos būna sėkmingesnės, kitos – ne tokios sėkmingos. „Kartais padaręs laidą pats lieki labai patenkintas, po to pažiūrėjus į rezultatus ir reitingus supranti, kad ne daug yra taip pat galvojančių žmonių“, – sakė LRT atstovas.

Paklaustas, ar LRT vadovybė buvo patenkinta laidos „Mėnulio fazė“ reitingais, R. Paleckis teigė, kad nacionaliniam transliuotojui tai nėra svarbiausias rodiklis vertinant laidos likimą TV eteryje.

„Televizija yra masinis produktas ir reikia daugiau mažiau pataikyti į vidutinio žiūrovo skonį. LRT yra orientuota į aukštesnio išsilavinimo žiūrovo skonį. Tokia užduotis yra visų laidų, tarp jų ir „Mėnulio fazė“. Tikslo jai nepavyko pasiekti. Nesakau, kad visos kitos mūsų laidos idealios. Net ir tokia laida galėtų teoriškai gyvuoti kaip alternatyvus formatas. Ar alternatyvios televizijos formate tokia laida galėtų rasti savo vietą. “, – laidos rengėjų pastangas įvertino R. Paleckis.

B. Tiškevič-Hasanovą dar bus galimą girdėti sekmadienio vakarais vedant laidą paraštės su Richardu Jonaičiu Lietuvos radijo bangomis. A. Rožickas dėl šios laidos atisakė muzikinio projekto „Auksinis balsas“ vedėjo pozicijos. R. Paleckis neatmeta tolimesnio bendradarbiavimo galimybės su šios laidos kūrėjais. „Paliekame atviras duris tolimesniems pokalbiams. Rasime formatų, rasime sprendimų, kurie galės atsiskleisti sėkmingiau negu šiame projekte“, – sakė jis. 

Šmaikštus Beatos ir Andriaus duetas gerbėjų simpatijas pelnė vesdamas muzikinį projektą „Auksinis balsas“. Jų bendras darbas patiko ir kanalo vadovybei. Patikėję jų potencialu, kanalo atstovai leido kurti „Mėnulio fazę“. Kartelė „Auksiniame balse“ buvo iškelta. Visi patikėjome, kad jie gali padaryti ne penkių minučių pajuokavimus, o visą laidą. Tačiau nėra taip paprasta. Kartais reikia pripažinti klydus. Baisiausia pripažinti, kad padarei klaidą ir joje gyventi“, – dėstė LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas.

Pirmoji vakaro šou žanro laida „Mėnulio fazė“ nacionaliniame kanale buvo parodyta rugsėjo 14 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (498)