V. Matačiūnaitė: yra kaifas dirbti su žmonėmis, kai viskas gyva

"Jaučiuosi fantastiškai, labai gerai, nesitikėjau laimėti - ypač po savo paskutinio pasirodymo. Iš tiesų jutau didelį spaudimą, nes visuomet buvau projekto viršūnėje. Turėjau ir gerai atrodyti, ir visą laiką viską gerai daryti, tačiau tai ne visuomet išėjo. Kuo toliau, tuo buvo sunkiau. Labai džiaugiuosi, kad man pavyko", - pagrindiniam Lietuvos naujienų portalui DELFI vos nulipusi nuo scenos kalbėjo "Auksinio balso" laureatė.

Paklausta, kas per visą šį laiką labiausiai įsiminė, nugalėtoja dabar jau su šypsena prisiminė, kaip pačioje šou pradžioje ji lipdavo į sceną, susimirksėdavo su dirigentu V. Lukočiumi ir, anot jos, tuomet jau viskas eidavosi kaip sviestu patepta.

"Yra kaifas dirbti su žmonėmis, kai viskas gyva. Gyvos emocijos. Tai yra adrenalinas", - DELFI sakė Vilija.

Atlikėja laimėjo 10-ies tūkstančių litų čekį kelionei. Paklausta, ar jau galvojo kur keliaus, šou nugalėtoja sakė tam dar neturėjusi laiko.

"Dabar keliausiu tūsintis, noriu šampano. Visą šį mėnesį labai dorovingai gyvenau, buvo kaip Ramadanas. Dabar galiu sau leisti švęsti ir atsipalaiduoti. Praėjusį šeštadienį galvojau, kad jeigu pateksiu į finalą, turiu labai gerai pasirodyti. Praėjusį šeštadienį galvojau, ar džiaugsiuosi, ar verksiu... Man pavyko ir dabar su Vytautu (Vytautu Lukočiumi - DELFI) apsikabinti ir pasibučiuoti", - apimta emocijų DELFI kalbėjo V. Matačiūnaitė. Tuo metu į pokalbį įsiterpęs V. Lukočius sakė viso šou metu norėjęs prilaikyti Viliją, duoti jai patarimų. Dirigentas džiaugėsi atlikėjos pergale muzikinio projekto finale.

Pasiteiravus, ką mano apie antroje vietoje likusį V. Baumilą, Vilija negailėjo jam komplimentų ir atskleidė, kad atlikėjas buvo vienas jos favoritų. Paprašyta įvardinti kitus favoritus, Vilija sakė norinti tai išlaikyti paslaptyje.
Andrius Rožickas ir Vilija Matačiūnaitė

"Labai džiaugiuosi Karina. Ji gyvena Lietuvoje, koncertuoja Lietuvoje. Labai gerai, kad žmonės ją galėjo pamatyti iš visų pusių. Ji to nusipelnė. Buvau pasiruošusi, kad ji laimės. Netgi buvau pasiruošusi kitą kalbą", - kalbėjo V. Matačiūnaitė, o paklausta, ar po projekto neplanuoja iš Londono sugrįžti į Lietuvą, Vilija patikino, kad ir taip labai dažnai lankosi gimtinėje, tačiau kraustytis čia kol kas neketina.

"Nebuvau nutolusi nuo Lietuvos. Negalvoju, kad grįšiu, bet tikrai išvažiavusi į Londoną, nesislėpsiu statulėlę apsikabinusi. Labai džiaugiuosi ir tikiuosi, kad šis apdovanojimas man suteiks daugiau pasitikėjimo savimi. Žinosiu, kad galiu atstovauti išeivijos lietuvius ir Lietuvoje, ir užsienyje", - pasibaigus šou DELFI sakė Vilija.

Atlikėjos palaikyti į TV studiją atvyko jos šeima. Klausiama, ar tai padėjo, ar kėlė dar didesnį jaudulį, "Auksinio balso" nugalėtoja sakė tiesiog stengusis kaip įmanoma geriau pasirodyti scenoje, sužibėti, padaryti visiems šventę.

"Pusės savo šeimos nemačiau. Mačiau seserį. Ruošiausi šventei, nesiruošiau konkursui. Norėjau gražiai atrodyti, gerai sudainuoti. Žinojau, kad šou pasižiūrėti atvyks daugybė mano artimų žmonių - pusseserės, tetos - kurie mano dainavimo nėra girdėję gyvai. Norėjau, kad jiems tai būtų šventė. Jutau tokį jaudulį ir virpulį... tas adrenalinas... norėjosi kuo geriau pasirodyti. Po visų nesėkmių norėjau kuo geriau sudainuoti", - kalbėjo V. Matačiūnaitė, o paklausta, kaip ketina švęsti pergalę, "Auksinio balso" laureatė tikino švęsianti su draugais ir artimaisiais iki sekmadienio vakaro.

"Tikrai švęsime iki rytojaus vakaro. Ar norite prisijungti?!", - nuotaikingai kalbėjo V. Matačiūnaitė.

Tiesa, šou kūrėjai, dalyviai, muzikantai ir jų artimieji "Auksinio balso" pabaigtuves linksmai atšventė LRT klube.

Komisijoje finalo metu atlikėjus vertino muzikologė Zita Kelmickaitė, Valstybinio simfoninio orkestro pirmasis smuikas Zbignevas Levickis, operos primadona Nomeda Kazlaus ir dirigentas Vytautas Lukočius.

K. Krysko sugrąžinta į finalą

Sunerimusi, kad „Auksinio balso“ vokalistų konkurse didžiausią pažangą padariusi Karina Krysko-Skambinė per plauką nepateko į šeštadienį vykstantį superfinalą, projekto komisija svarstė galimybę suteikti jai antrąjį šansą. Karina sugrįžo, o prieš pasirodymą scenoje tiesiog drebėjo iš jaudulio.

„Antrajame pusfinalyje buvau vienintelis iš komisijos narių, parašęs Karinai devynetą, kuris, pasirodo, buvo lemtingas: Karina galutinėje balų lentelėje surinko vienu balu mažiau, negu Česlovas Gabalis, ir jai užsitrenkė durys į finalą. Būtų neteisinga jos neleisti į finalą“, – sakė komisijos narys, orkestro „Vilniaus sinfonietta“ dirigentas Vytautas Lukočius.

Komisijos ir kone visų projekto dalyvių manymu, Karina nuo „Auksinio balso“ starto vasario mėnesį padarė didžiausią pažangą ir geriausiai save atskleidė daugelyje žanrų. Anksčiau skeptiškai vertinta dėl dalyvavimo merginų grupėje „69 danguje“, „Auksiniame balse“ pasirodžiusi atlikėja atkreipė ir solidžių muzikų dėmesį.

Įsibėgėjus projektui, Karina užkariavo ir publikos simpatijas: abiejuose pusfinaliuose už ją balsavo daugiausia televizijos žiūrovų.

Pasirodžiusi finale, Karina įgijo vienodas teises su kitais dalyviais: visi anksčiau surinkti finalininkų balai buvo anuliuoti. Pretendentai į Lietuvos „Auksinio balso“ titulą kovą pradėjo nuo nulio.

DELFI skaitytojų favoritas - R. Kirilkinas

Trečiadienį pagrindiniame Lietuvos naujienų portale DELFI publikuotoje apklausoje išaiškėjo, kad portalo skaitytojai labiausiai norėtų, jog finalo laurus nuskintų Ruslanas Kirilkinas. Iš daugiau nei 20 tūkstančių balsavusiųjų beveik aštuoni tūkstančiai skaitytojų balsavo būtent už Ruslaną. Mažiausiai DELFI skaitytojai palaiko Česlovą Gabalį. Už jį balsavo šiek tiek daugiau nei 2 tūkstančiai skaitytojų.

DELFI skaitytojų simpatijų prizas atiteko Ruslanui Kirilkinui.
Vilija Matačiūnaitė ir Ruslanas Kirilkinas

Finalininkams - tik komplimentai

Finalo metu Vaidas, Vilija, Ruslanas, Karina ir Česlovas atliko po du kūrinius. Šou kūrėjai sugalvojo naują taisyklę. Komisijos nariai negalės tokiu pačiu balu įvertinti dviejų atlikėjų, taigi, jiems teko diferencijuoti balus, tačiau prieš tai labai gerai apgalvoti, kuris atlikėjas iš tiesų vertas dešimtuko, o kuris - devynių balų.

Pirmoji "Auksinio balso" scenoje šeštadienį pasirodė Karina Krysko-Skambinė. Atlikėja be galo jaudinosi, o paklausta, ar mato save kaip šou nugalėtoją, dainininkė sakė esanti įsitikinusi, jog visi finalininkai norėtų laimėti. "Bet kaip viskas pasisuks ir kuo baigsis, netrukus pamatysime", - scenoje kalbėjo Karina. Ji pirmiausiai atliko kūrinį "One RocknRoll Too Many".

N. Kazlaus po atlikėjos pasirodymo išsakė savo nuomonę. Jos įsitikinimu, atlikusi kūrinį "One RocknRoll Too Many" Karina neatskleidė savo vokalinių galimybių.

Antrasis scvenoje - Česlovas Gabalis. Jis atliko kūrinį "Before Tomorrow Comes". "Visada yra paradoksas, kai daromas renginys, kurio pavadinimas "Auksinis balsas". Niekaip negaliu į šią savoką sutalpinti Gabalio balso. Jis yra su siela, švokščiantis. Gerbiamieji, tas auksas yra toks daiktas... Čia yra profesionalas. O tas jo balsas ar auksinis, sidabrinis ar alavinis, man nesvarbu. Kūrinys atliktas profesionaliai. Man tikrai patiko", - kalbėjo Z. Kelmickaitė, o Andriaus Rožicko paklausta, kodėl taip sudėtingai kalbėjo, muzikologė atitarė: "Kad jums protas virtų".

"Česlovo balsas šiandien buvo skaidrus, labai švarios natos. Norėjosi pažadėtojo motociklo su šešiais cilindrais. Mane tai veža. Bravo, Česlovai", - Č. Gabalio pasirodymą aptarė V. Lukočius.

Tiesa, finale dalyvaujantis Ruslanas Kirilkinas taip pat labai jaudinosi prieš užlipdamas į sceną. Savo pirmojo pasirodymo jis laukė LRT klube, atokiau nuo kitų dalyvių. Atlikėjas scenoje pasirodė trečiasis. Ruslanas finalui pasirinko kūrinį Marija.

"Noriu pasakyti, kad Ruslanas padarė didelę pažangą. Buvau atitolęs nuo projekto. Jūs labai ištobulėjote, labai sveikinu. Girdėjau tiek spalvų jūsų balse, kad man buvo malonu klausyti", - po R. Kirilkino pasirodymo kalbėjo Z. Levickis.

Tuo metu N. Kazlaus taip pat sveikino Ruslaną pasirinkus sudėtingą kūrinį. Anot komisijos narės, tiesioginis eteris ir jaudulys šiek tiek kliudė atlikėjui. "Jūs padarėte pažangą, esate muzikalus. Bet koks prodiuseris, norintis statyti šį miuziklą, jus tikrai paimtų", - kalbėjo operos primadona.

Po Ruslano į "Auksinio balso" lipo Vilija Matačiūnaitė. Komisijos narius ir TV žiūrovus bei šou gerbėjus studijoje atlikėja bandė užburti Beyonce kūriniu "Listen".

"Kad ir trumpas buvo kūrinys, jūs atsiskleidėte. Jūs buvote kaip marga suknelė. Balso skausmas manęs nejaudino. Sveikinu", - kalbėjo V. Lukočius.

Z. Kelmickaitė nustebo, jog V. Lukočius pagyrė Viliją. Anot komisijos narės, dirigentas dažniau atlikėją kritikuodavo. "Vilija, šiandien jūs buvote... Jūs dainuojate su galva. Kai komisija sakydavo pastabas, ji į jas atsižvelgdavo. Noriu jums palinkėti, kad surastumėte ne tik gerą ir turtingą vyrą, bet kad rastumėte tinkamą mokytoją, į kurio pastabas įsiklausytumėte. Turite daug Dievulio dovanų, neišbarstykite jų", - apie V. Matačiūnaitę kalbėjo Zita Kelmickaitė.

Po Vilijos scenoje - Vaidas Baumila. Atlikėjas finalui rinkosi kūrinį "Cry Me A River".

N. Kazlaus sakė simpatizuojanti Vaido protui. Ji sveikino atlikėją pasirinkus šį kūrinį ir išsakė pagiriamuosius žodžius. "Esate pavyzdys ypatingai protingo atlikėjo, kuris beveik per pusmetį sugebėjo pasiekti vieną geriausių rezultatų šiame projekte. Ištaisėte savo buvusį trūkumą, jo nekartosiu. Jo nėra nė kvapo. Atrodėte žavingai, seksualiai ir įtikinančiai. Tai buvo organiška. Labai gerai", - apie V. Baumilos pasirodymą kalbėjo N. Kazlaus ir pabrėžė pastebėjusi, jog retai pasitaiko atlikėjų kaip Vaidas, turinčių sportišką charakterį.

Z. Levickiui taip pat patiko Vaido kūrinys. "Jūs dainuojate nepriekaištingai gerai, o kas toliau? Jūs jau kurį laiką gerai dainuojate", - kalbėjo komisijos narys.

Komisijos narių įvertinimai po pirmojo kūrinio

Kiekvienam šou dalyviui atlikus po pirmąjį kūrinį, komisijos nariai atskleidė, kaip įvertino "Auksinio balso" finalininkus.

N. Kazlaus 5 balus skyrė V. Baumilai, 4 - Vilijai, 3 - Ruslanui, 2 Česlovui, 1 balą Ruslanui.

Z. Levickis 5 balus skyrė Vilijai, 4 balus - Česlovui, 3 balus Vaidui, 2 - Ruslanui, 1 Karinai.

Z. Kelmickaitė 5 balus skyrė  Vilijai, Vaidui - 4, 3 - Česlovui, 2 Ruslanui, 1 balą Karinai.

V. Lukočius Karinai skyrė 5 balus, Vilijai - 4, 3 balus Vaidui, 2 Česlovui, 1 - Ruslanui.

Susumavus komisijos narių balsus po pirmojo pasirodymo, Vilija savo sąskaitoje turėjo 18, Vaidas - 15, Česlovas - 11, Ruslanas ir Karina - po 8 balus.

Antrasis K. Krysko-Skambinės pasirodymas Z. Kelmickaitei pasirodė buvęs kur kas geresnis už pirmąjį. V. Lukočius pastebėjo, kad Karina turi potencialo. Dirigentas pageidavo su atlikėja ir pasibaigus šou, susitikti scenoje. Č. Gabalis taip pat sulaukė komplimentų atlikęs antrąjį kūrinį. R. Kirilkino antrasis pasirodymas didžiausią įspūdį paliko Z. Kelmickaitei dėl to, kad kūrinį atliko lietuviškai ir dėl to, kad, anot muzikologės, yra Dievo apdovanotas. N. Kazlaus atkreipė dėmesį į V. Matačiūnaitės pasirodymą, sakė vertinanti jį labai teigiamai bei pastebėjo, kad atlikėja su savo balsu scenoje elgėsi tarsi su mylimu ir labai geidžiamu vyru.

Antrasis V. Baumilos kūrinys - "Mano kraštas". Atlikėjas scenoje pasirodė drauge su choru "Ave Vita". Atlikėjas taip pat sulaukė komisijos narių komplimentų, o pasinaudojęs galimybe, padėkojo ir projekto kūrėjams, ir orkestrui. Vaidas pasidžiaugė galėjęs dalyvauti ypatingame muzikiniame LRT televizijos projekte.

Atlikėjų įvertinimai po antrojo kūrinio

Susumavus komisijos narių balus, Vaidas surinko 33 balus, Vilija - 32, Česlovas - 22, Karina - 19, Ruslanas - 14 balų.

Finalo rezultatai (susumuoti komisijos ir žiūrovų balsai)

Susumavus du abu komisijos balsavimus, atlikėjai pasiskirstė šia tvarka: Vaidas, Vilija, Česlovas, Karina, Ruslanas.

TV žiūrovų balsavimo rezultatai: V. Matačiūnaitė - 55423, V. Baumila - 46590, K. Krysko-Skambinė - 36889, R. Kirilkinas - 29640, Č. Gabalis - 29173.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsavimo rezultatus, penktasis liko R. Kirilkinas, ketvirtasis - Č. Gabalis, trečioji vieta - K. Krysko-Skambinei, antroji - V. Baumilai, nugalėtoja - V. Matačiūnaitei. Jai atiteko 10 tūkstančių litų kelionės čekis.

Vilija vos galėjo suvaldyti jaudulį, vos tramdė ašaras. "Labai jums ačiū", - prieš atlikdama nugalėtojos kūrinį scenoje kalbėjo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (926)