Nuo rugsėjo 2-osios TV3 kviečia žinių laidą žiūrėti nuo 18.30 val. Eteryje karščiausias naujienas iš Lietuvos ir pasaulio praneš žiūrovams ne tik puikiai pažįstama komanda – Rokas Petkevičius, Vlada Musvydaitė-Baranauskienė, Mindaugas Rainys, Naglis Šulija – bet ir eteryje jau kuris laikas besidarbuojanti Kristina Aleknaitė. Ji keičia Renatą Šakalytę-Jakovlevą, kuri ateinančius metus skirs motinystei.

Kristina žurnaliste dirba jau daugiau nei devynerius metus, per tą laiką savo akimis matė ir TV3 žiūrovams pasakojo apie visus svarbiausius pastarojo meto įvykius. Pernai ji vedė TV3 žinių „Dienos komentaro“ rubriką, kurioje apie dienos aktualijas kalbindavo įvykių herojus.

„Žurnaliste dirbu jau daugelį metų, o vedėjos amplua man – naujas iššūkis ir nauja užduotis, kurią priimu tikrai su didžiule atsakomybe ir prieš visą Žinių tarnybos komandą, ir prieš svarbiausią – mūsų žiūrovą. Visada maniau, kad geras Žinių laidos vedėjas yra tas, kuris nemėgina dirbtinai kurti savo įvaizdžio, savo noru patikti netrukdo žiūrovui išgirsti naujienas. Vedėjas privalo būti žiūrovo draugas ir pagalbininkas, kuris reportažą pristato kuo natūraliau ir suprantamiau. To nuoširdžiai ir sieksiu“, – pasakoja Kristina.

„Žinių vedėjas privalo bendrauti su žmonėmis, eiti į gatvę, mitingus, pažinti visas gyvenimo puses – žinoti kuo gyvena paprasti žmonės ir ką mąsto politikai. Kristina ilgai dirbo ir toliau dirbs žurnaliste, todėl labai džiaugiuosi, kad TV3 žinias ves žmogus, kuris ne skaito kitų paruoštus tekstus, o pats supranta kokie įvykiai yra svarbiausi ir geba tai papasakoti žmonėms“, – sako TV3 Žinių tarnybos vadovas Sigitas Babilius.

„K. Aleknaitė dirba kartu su R. Petkevičiumi – pripažintu žinių grandu, iš kurio mokosi nepatyrę kitų kanalų diktoriai. Būdamas šalia, Rokas atskleidė Kristinai senosios žurnalistinės mokyklos paslaptis, davė ne vieną profesionalų patarimą“, – tęsia S. Babilius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)