„Ukrainiečiai yra mūsų broliai. Deja, kraupūs mūsų šalies istorijos įvykiai ten šiuo metu kartojasi kiekvieną dieną. Mūsų šalis sieja net daugiau nei draugystė. Kiek dar mes turime tokių draugų, kaip Ukraina ar Gruzija? Mes tiesiog neturime teisės atsukti broliams ukrainiečiams nugaros“, – įsitikinęs A. Mamontovas. „Žinau, kadangi ir pats aukojau, paremti karo negandas išgyvenančią Ukrainą galima jau dabar – numeriu 1419. O aukoti mes tiesiog privalome. Tiesa yra paprasta: mūsų pagalba – tai gyvybės ar mirties klausimas Ukrainos žmonėms.“

Padėti Ukrainos žmonėms A. Mamontovas ragins ir visus televizijos žiūrovus, kurie Sausio 13-ąją stebės LRT tiesiogiai transliuojamą paramos koncertą „Kartu iki pergalės“. Renginio metu surinktos lėšos bus skirtos organizacijai „Blue Yellow“, kuri teikia visokeriopą pagalbą Ukrainos kariams, jų artimiesiems, našlaičiais likusiems vaikams, jų mamoms ir karo nusiaubtų miestų bendruomenėms.

„Ukrainos žemę kas dieną laisto ne tik jos karių, bet ir paprastų žmonių kraujas ir ašaros. Mes norime jiems padėti, todėl už Lietuvos žmonių paaukotas lėšas perkame ir patys vežame reikalingiausią įrangą kariniams daliniams – žiemos sąlygoms pritaikytas spec. aprangą, avalynę, naktinio matymo žiūronus, radijo ryšio priemones. Nuo karo nukentėjusiems vietos gyventojams dovanojame šiltus drabužius, batus, žaislus ir kitus daiktus. Taip pat finansuojame medicininę pagalbą – štai vieną mūsų remiamą našlaitį vešime į ligoninę atlikti brangų magnetinio rezonanso tyrimą, kuris jam reikalingas į galvą pataikius bombos skeveldrai. Tai karo kasdienybė, kuriai mes negalime ir nenorime likti abejingi“, – pasakoja vos prieš kelias savaites iš karščiausių Ukrainos taškų grįžęs režisierius, žurnalistas ir organizacijos „Blue Yellow“ įkūrėjas Jonas Ohman.

„Lietuvos palaikymas Ukrainai yra labai svarbus – tiek materialia, tiek simboline prasme. Jiems mes esame laisvės simbolis. Tačiau mes padedame ne dėl gražių žodžių ar pagyrų – kiekvienam mūsų šalies piliečiui svarbu suprasti, kad remdami Ukrainą ir jos žmones, netiesiogiai giname ir Lietuvos valstybę. Turime užtikrinti regiono prie Juodosios jūros saugumą. Lietuva brolių ukrainiečių yra mylima ir gerbiama, kadangi esame bene vieninteliai, kurių valdžia ir visuomenė išreiškia vienareikšmį palaikymą Ukrainos žmonėms“, – pabrėžia Lietuvos patriotiniais projektais garsus švedas.

Nepriklausomi stebėtojai Ukrainos teritorijoje beveik kasdien fiksuoja naudojamos ginkluotės pažeidimus, o kasdien vykstantys mūšiai reikalauja daugybės kariuomenės ir civilių aukų. Šiandien atėjo metas Lietuvai dar kartą ištiesti pagalbos ranką – paremti organizaciją „Blue Yellow“ galima apsilankius puslapyje blue-yellow.lt arba trumpuoju numeriu 1419 (auka 2 eurai).

Paramos koncertas „Kartu iki pergalės“ bus transliuojamas sausio 13 d. 21 val. per LRT televiziją. Tiesioginiame eteryje populiariausius savo kūrinius atliks A. Mamontovas, M. Vitulskis, E. Sašenko, J. Šeduikytė, M. Mikutavičius, D. Norvilas, L. Mondeikaitė, grupės „Naktinės personos“, „Bilan“ ir kt. Į lietuvių tautą kreipsis Lietuvos Respublikos prezidentė D. Grybauskaitė, renginio globėjas Prezidentas V. Adamkus, Užsienio reikalų ministras L. Linkevičius, Lietuvos kariuomenės vadas V. Žukas, Ukrainos ambasadorius Lietuvoje V. Jacenkivskis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)