„Aš esu iš tų aktorių, kuriems kuriami įvaizdžiai nepakenks ir jų nesugadins, – tvirtai sako A. Baukutė. – Už tai esu dėkinga savo mamai, kuri išmokė nebijoti būti negražiai. Pažiūrėkit, šiuolaikinis pasaulis, pamiršęs savo dvasines vertybes, dabar kaukia ir rėkia. Visi žmonės – ir jauni, ir brandūs – pametę galvas dėl grožio ir standartų. Daro asmenukes, pučia lūpas, vaizduoja save gražesniais. Kam viso to reikia?“

Tvirtų įsitikinimų A. Baukutei senolės vaidmuo naujame seriale „Bruto ir Neto“ – dar vienas įdomus profesinis iššūkis. „Auksinį scenos kryžių“ pelniusi aktorė, įkūnijanti kaimo moteriškę Janę, čia taps telefoninių sukčių taikiniu, tačiau taip lengvai savo pinigų atiduoti nesiruoš.

„Pinigai daro savo. Moteriškei, jaunystėje ištekėjusiai dėl įvairiausių aplinkybių, bet tikrai ne iš meilės, pinigai suteikia laimę ir stabilumą. Todėl lengvai paleisti jų nenori“, – apie savo personažą pasakoja A. Baukutė.

Naujo TV3 sezono premjera – kriminalinė komedija „Bruto ir Neto“ – apjungs nesibaigiančių nuotykių, nesusipratimų, keistų ir, žinoma, juokingų situacijų virtinę. Vieną nuobodžią dieną bare, kuriame dirba pagrindiniai serialo herojai Bruto ir Neto, nutikęs įvykis jų gyvenimus pakeis negrįžtamai. Neto, ketindamas sugražinti paliktą bare telefoną, taps vieno incidento liudininku. Taip ir negalėjęs gražinti telefono, jis parsineš jį atgal į darbą ir parodys savo bičiuliui Bruto. Kaip tik tuo metu jie ir sulauks viską aukštyn kojomis apversiančio skambučio...

„Šis serialas bus žiūrimas. Jam atidavėme visą save ir su nuostabia kūrybine grupe dirbome bet kokiomis sąlygomis“, – optimistiškai nusiteikusi A. Baukutė.

Nors nugrimuotą ir pasendintą aktorę seriale atpažinti bus nelengva, moteris tikina savęs veidrodyje nenagrinėjanti. „Aš pratus prie tokio vaizdo! Pirmoji lietuviškos televizijos ekrane pasirodžiau kaip sena moteris – Apolonija. Pamenu, dar studijų metais kažkur perskaičiau, kad jaunam vaidinti seną ir atvirkščiai yra neįmanoma. Kaip mane suintrigavo!“ – prisimena legendinio personažo – pensininkės Apolonijos – kūrėja.

„Amžini dalykai iš pradžių nepasiteisina“, – šypsosi A. Baukutė, prisimindama pirmuosius humoro laidos filmavimus kartu su vienu ryškiausių veidų televizijos ir teatro istorijoje – Vytautu Šapranausku.

„Pamenu, laidos prodiuserė tuomet lakstė susiėmusi už galvos, reitingai ne iškart buvo geri. Tačiau laida įsitvirtino, žiūrovai pamilo personažus, tarp jų ir pensininkę Apoloniją“, – pasakoja aktorė, kurios prieš daugelį metų kurtus personažus TV3 televizija kviečia prisiminti vasaros laidoje „Griūk iš juoko“.

Ko tik filmavimo aikštelėje ar teatro scenoje neprireikia daryti aktoriams – verkti, juoktis, mylėti, nekęsti, rėkti. Serialo „Bruto ir Neto“ filmavimo metu A. Baukutei taip pat tenka suvaidinti pačias įvairiausias Janės emocijas. Vienoje scenoje aktorė turėjo verkti.

„Aš stoviu ir verkiu savo tikrom ašarom. Paskui prodiuseris priėjęs paklausė: „Asta, kaip tau taip išeina?“ Viskas, ką aš galiu atsakyti – atsiduriu personažo aplinkybėse ir labai myliu savo darbą...“ – pasakoja A. Baukutė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)