Dvejus metus Nijolė padedama dukrų apsipirkinėja tik Lenkijoje, mat ten kone viskas, nuo drabužių, iki maisto produktų ar higienos prekių kainuoja beveik du kartus pigiau.

Laidos tema – kainos ir pragyvenimas Lietuvoje. Kiek uždirba, kaip gyvena, ir ką sau gali leisti atskleis ir keli garsūs žmonės.

33-ejų dainininkė, grupės „Pop Ladies“ ir YVA lyderė Natalija Bunkė negailės pagyrų sau.

„Esu puiki verslininkė, galiu parduoti bet ką, o pinigus imu už viską, ką tik galiu, nes net ir mažas atlygis – pinigai. Neraudojau ir neketinu raudoti, kad neturiu pinigų ar darbo. Už koncertą užsakovai šiuo metu grupei sumoka 2000 eurų. Daug dirbu, ir sąžiningai moku mokesčius, nes tokius, kaip aš VMI seka it po padidinamuoju stiklu“, - sako Natalija.

Tuo tarpu 26-erių kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas – Makalius atskleis, kad jis itin taupo, nors galėtų sau leisti daug. Kas mėnesį didelę dalį algos Rimvydas atsideda, maistą perka kasdien po darbo, ir tik tai, ko reikia vakarienei ir pusryčiams, o kavinėse ir restoranuose stengiasi nepietauti, kad sutaupytų.

„Neleiskite pirmiems uždirbtiems pinigams jums susukti galvos, skaičiuokite kiekvieną centą, ir kuo daugiau nuo atlyginimo atsidėkite“, - sakys Rimvydas. Jis pasakos, kad jei ne vyresnių verslininkų patarimai, ir laiku sau pasakytas stop, būtų bankrutavęs.

Renginių organizatorius ir vedėjas Remigijus Žiogas, šioje srityje dirbantis 14 metų pasakos kiek žmonės pastaruoju metu išleidžia šventėms.

„45 tūkstančiai eurų už įmonės renginį, kuriame dalyvavo vos 40 žmonių, gėrusių tikrą šampaną, ir valgiusių austres...“, - taip sutinkančių šventes pasak R. Žiogo Lietuvoje – netrūksta.

Tuo tarpu SEB banko prezidento patarėjas, ir vyriausiasis ekonomistas Gitanas Nausėda atskleis, ką daryti, kad sutaupyti, kai kainos kyla kone kas mėnesį. „Kuo daugiau žmonės perka, kuo daugiau išleidžia, tuo kainos sparčiau kyla. Norite sutaupyti pirkdami drabužius, maistą? Pirkite tik tuomet, kai skelbiamos didelės nuolaidos, ar specialios akcijos. Jų nevengiu ir aš!“, - sako ekonomistas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)