Jis nuolat loja ir šlapinasi ant pernai vasarą pirktų suomiškų odinių baldų. Petras Kurmelis turi kas savaitę pirkti naują buteliuką skysčio, kuris naikina šuns šlapimo kvapą. Tai Petrui Kurmeliui nesudaro didelių problemų – pinigų keturiems buteliukams per mėnesį jis turi. Tiesą sakant, jų yra dar maždaug dviem tūkstančiams, nes darbas švedams priklausančiame banke tikrai gerai apmokamas.

Petro Kurmelio žmona turi daug laisvo laiko, nes niekur nieko nedirba. Namus tvarko dvi senutės, gyvenančios miesto pakraštyje. Jos gyvena kartu, kad būtų linksmiau, nes vyrai mirė prieš penkerius metus. Senutės kiekvieną rytą keliasi apie šeštą, sėda į troleibusą, turi valandą per kamščius važiuoti į miesto centrą ir gaminti pusryčius Petrui Kurmeliui, jo žmonai, dviem dukroms ir kvailam pudeliui. Tuomet pradeda tvarkyti namus. Ruoša prasideda skysčio purškimu ant suomiškų odinių baldų, nes kvailas šuo per naktį juos apšlapino tris kartus.

Tuo metu Petro Kurmelio žmona, turėdama daug laisvo laiko ir pinigų, kuriuos davė vyras, eina į miestą pasivaikščioti. Pirmiausia kavinukėje Rotušės aikštėje susitinka su draugėmis, kurios irgi turi daug laisvo laiko. Jos geria kavą ir valgo pyragaitį. Tuomet nusprendžia, kad visos turi antsvorį ir greitai važiuoja į sporto klubą. Pakeliui sustoja parduotuvėje ir nusiperka sportbačius, sportinę aprangą, juostelę plaukams susirišti. Užėjusi į kitą skyrių Petro Kurmelio žmona perka naują rankinuką, naujus batelius ir naujus kvepalus.

Noras sportuoti jau beveik dingo, tačiau moterys į klubą nuvažiuoja. Vėliau užsuka į kirpyklą, dar kartą į parduotuvę, papietauti ir kelionę baigia toje pačioje kavinukėje, kur pradėjo. Šįkart geria arbatą ir vėl valgo pyragaitį.

Pats Petras Kurmelis dieną praleidžia gerai apmokamame darbe. Vos užėjus į biurą jį pasitinka penki vyrai, kurie turi problemų. Petras Kurmelis turi jas išspręsti. Sprendžia iki vakaro, pavalgyti nespėja. Per šį laiką jis tris kartus atsiliepia į žmonos skambučius. Pataria, kuris sporto klubas mieste geriausias, kokios spalvos rankinukas tiks prie vakar pirktos suknelės, internete pažiūri, kiek kalorijų turi Pekino vištiena. Dukra skambina du kartus – šiaip sau, per pertrauką mokykloje neturi ką veikti. Antra dukra neskambina, nes mokosi pirmoje klasėje ir mobilaus telefono kol kas neturi. Galiausiai paskambina dvi senutės namų šeimininkės. Jos paprašo nupirkti dar vieną buteliuką skysčio, naikinančio šuns šlapimo kvapą, nes turėtas – baigėsi.

Pakeliui į namus Petras Kurmelis sustoja parduotuvėje. Pusvalandį ieško vietos raudonai galingai mašinai pastatyti, dar pusvalandį stovi eilėje prie kasos. Kreditinių kortelių terminalas neveikia, Petras Kurmelis turi nubėgti išsigryninti pinigų ir dar kartą stovėti eilėje. Šįkart dešimt minučių. Namo grįžta maždaug aštuntą. Pirmiausia Petras Kurmelis išpurškia suomiškus odinius baldus. Televizoriaus žiūrėti sėda ant virtuvinės taburetės, nes nenori sušlapti kelnių sėdėdamas ant odinių baldų. Ant jų Petras Kurmelis nesėdėjo nuo pernai vasaros, kai bandė suomiškų baldų salone. Prasidėjus filmui atbėga pirmokė dukra ir skundžiasi, kad neturi mobilaus telefono, o sesuo paskambinti neduoda.

Petras Kurmelis klausia vyresnės dukros, kodėl ši seseriai nepaskolina mobilaus telefono. Prasideda barnis. Petro Kurmelio žmona įsikiša ir viską sutvarko. Rytoj po darbo vyras važiuos pirkti telefono mažajai dukrai. Problemos nebėra, Petras Kurmelis toliau žiūri televizorių. Žmona skundžiasi, kad į Lietuvą neatveža gražių sportbačių. Ji sako, kad sutiktų mokėti ir daugiau, kad tik gražūs būtų. Ji skundžiasi, kad turi antsvorio. Petras Kurmelis žiūri televizorių. Prasideda barnis. Jį nutraukia dviejų senučių skambutis. Jos skundžiasi, kad nusibodo nuolat ant baldų besišlapinantis šuo ir jos išeina iš darbo. Rytoj Petrui Kurmeliui prieš darbą reikės ieškoti naujų šeimininkių, todėl miegoti eina anksčiau.

Noro mylėtis Petras Kurmelis neturi. Prasideda barnis.