Šį kartą Tadui Vidmantui geriausios vienos minutės istorijos titulą nuskynė filmas “Žmogus be veido”. “Sulaukęs gerų įvertinimų, supratau, kad galiu ne tik juokinti. Pagaliau įrodžiau tą sau ir kitiems”, - pasakojo Tadas. Visas filmas sudėliotas iš nuotraukų, kuriose matome žmogų be veido ir jo istoriją apie pasaulį, kurį gali matyti, girdėti ir jausti tik jis pats.

Jautrią istoriją pasakoja sodrus aktoriaus ir režisieriaus Algirdo Latėno balsas. “Filmas sukurtas iš mano, mano šeimos ir mano draugo, buvusio žurnalo “Pravda” fotografo Gedmanto Kropio senų nuotraukų”, - apie filme rodomus vaizdus menančius sovietmečio vaikystę pasakojo Tadas Vidmantas.

Nemažiau nei paties Tado darbai šiemet intrigavo filmas apie jį patį. Ji sukūrė kitas režisierius ir “Nokia” kompanijos scenarijų konkurso laimėtojas Paulius Rymeikis. Apie filmo kūrimo procesą pasakojome jau kiek anksčiau. O kaip pats Tadas reagavo į tokį kolegų akibrokštą? “Nusivyliau. Pačiam Pauliui po premjeros pasakiau, kad kandus filmas turi būti bent kiek teisingas. Aš šiaip ir pats nebijau pasijuokti iš savęs. Bet tada salėje aš juokiausi iš to, kaip jam nepavyko susukti neblogos minutės. Bet tai jis ir pats žino”, - juokėsi Tadas.

Laimėjusį Tado Vidmanto filmą ir kitas geriausias šių metų 59 minutes dar galima pamatyti Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir Panevėžio kino teatruose “Forum Cinemas”, o klaipėdiečiai filmus gali įvertinti “Cinamon” kino teatre.

Žurnalas “Pravda” ir naujienų portalas Delfi.lt kiekvienam dovanoja galimybę laimėti bilietus į “Pravda 1 minutė” kino seansus visiškai nemokamai. O tiems, kuriems nepasisekė, žurnalas “Pravda” paruošė nuolaidų kuponą, su kuriuo bilietus į festivalį įsigysite už 10 litų. Festivalio kuponą galima rasti čia (www.pravda.lt/pigiau).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją