Ji gyvena fantazijų pasaulyje, balansuodama ant beprotybės ribos, įsikalusi į galvą, jog tokie įsimylėjėliai kaip ji ir jos išrinktasis Filipas neprivalo laikytis visuomenėje įprastų moralės normų. Kad įrodytų jai savo meilę, reikalauja iš mylimojo nužudyti – nesvarbu, ką. Ir prisiekia tai padaryti pati.

Filipas leidžiasi įtraukiamas į šį makabrišką žaidimą, kuris galutinai sunaikina jo meilę. „Ar jis mylėjo Sentą vien už jos grožį? O ką jis manė apie jos minčių grožį, ją pačią arba jos sielą?“ Ir ši jos prigimties pusė pasirodė šlykšti, nesveika, deformuota, o pati Senta visai nebepanaši į jo idealą – žydinčios gamtos deivę Florą.

Šio trilerio autorė Ruth Rendell (g. 1930) – žymiausia anglų detektyvų ir trilerių autorė šalia P. D. James. Ji rašo klasikinius kriminalinius romanus, kuriuose veikia jos sukurtas labai simpatingas inspektorius Veksfordas, ir psichologinius trilerius. Ši autorė yra pagerbta daugybe prestižinių apdovanojimų. Ji – keturis kart Auksinio durklo laimėtoja, Britų Menų Tarybos nacionalinės knygos premijos ir Britų Imperijos komandoro ordino laureatė, be to, už nuopelnus literatūroje jai suteiktas baronienės titulas.