Nors 80/20 principas padarė šiandienos pasauliui didžiulę įtaką, tačiau tai pirmoji knyga, kuri parodo jums, kaip sistemingai ir praktiškai vadovautis šiuo dėsniu.

Nuspėjamo disbalanso modelis, 80/20 principoi pagrindas, prieš šimtmetį buvo atrastas italų ekonomisto Vilfredo Pareto. Jis teigia, kad maždaug 80 procentų turto turi 20 procentų žmonių.

Su nuspėjamo disbalanso modeliu susiduriame gyvenime. Knygoje „80/20 principas“ Richardas Kochas atveria jums akis prieš tą keistą principą, pagal kurį veikia pasaulis. Jis priverčia suprasti, koks teisingas ir galingas šis dėsnis, pateikdamas daugybę verslo, asmeninių ir socialinio gyvenimo pavyzdžių. Paprastai iš 20 procentų gaminių gaunama 80 procentų pardavimo vertės ir pelno, taip pat ir 20 klientų; 20 procentų nusikaltėlių įvykdo 80 procentų apiplėšimų; 20 procentų automobilistų padaro 80 procentų avarijų; iš 20 procentų jūsų kilimo nusidėvi 80 procentų; 20 procentų savo rūbų dėvite 80 procentų laiko.

80/20 principas – tai raktas, padedantis kontroliuoti gyvenimą. Jei suvoksime keletą galingų jėgų, esančių mumyse ir aplink mus, galėsime nukreipti savo pastangas taip, kad veikla būtų efektyvesnė. Daugelis dalykų, kuriuos darome, yra nereikšmingi, ir tik labai nedaug to, ką darome, turi didelę reikšmę. Taigi, jei sutelksime savo jėgas į pastaruosius, galėsime kontroliuoti įvykius, užuot leidę jiems kontroliuoti mus, ir pasieksime keletą kartų geresnių rezultatų.

Pateikdamas daugybę pavyzdžių ir įtaigius bei praktiškus komentarus, Kochas siūlo pirmuosius tikrai naudingus patarimus.