"Merginų gaujos išpažintis"
Foxfire, Confessions d'un Gang de filles / Foxfire: Confessions of a Girl Gang

2013-03-23 13:00 „Forum Cinemas Vingis”, 6 salė

Laurentas Cantet režisavo sunkiai auklėjamus vaikus Paryžiaus priemiesčio mokyklos klasėje ("Tarp sienų"). "Auksinė palmės šakelė" pakėlė prancūzų režisierių į aukštesnį lygį ir atvėrė daugiau galimybių. Jis atsuko laiką į 1955 m. ir išvyko į šalia Niujorko išsimėčiusius provincijos miestelius, kuriuose formuojasi protestuojančių prieš vyrus merginų klasė. Gauja susigalvoja griežtas taisykles, kurias joms pačioms teks pažeidinėti, kai jų maištinga feministinio judėjimo veiklas priartės prie terorizmo.

"Draugė Kim mokosi skraidyti"
Comrade Kim goes Flying

2013-03-23 13:15 „Forum Cinemas Vingis”, 9 salė

Senamadiška, nuoširdi, egzotinė, šviesi, romantinė komedija uždraustame mūsų akims krašte. Šiaurės Korėja įsileido D.Britanijos ir Belgijos režisierius, kad jie kartu su vietinės valdžios palaikomu kūrėju pagamintų užsienio investuotojų finansuojamą filmą apie gražias svajones tapti akrobate, dirbti cirke ir dalyvauti darbininkų akrobatikos festivalyje. Kartais meilė laukia visai šalia. Ten, kur jos mažiausiai lauki.

"Šventasis ketvertas"
The Holy Quaternity

2013-03-23 13:30 „Forum Cinemas Vingis”, didžioji salė

Dvi kaimynystėje gyvenančios šeimos. Dvi buities ir kasdienybės nualintos poros. Pavargę santykiai, atšalę ryšiai, nepasitenkinimai lovoje, ištirpusi aistra, neišpildyti norai. Keturi draugai galvoja apie tą patį. O kodėl gi ne? Kodėl neapkeitus vietomis skaičių formulėse: 1+1=2 ir 1+1=2. Bet 2+2=4. Dvigubai daugiau geismo. Scenarijaus autoriaus asmenine patirtimi (tik labai sušvelninta!) inspiruota erotiškai nepatogi komedija, kurią režisavo "Kino pavasario" ekranų veteranas Janas Hrebejkas.

"Nerealieji"
Los Increibles / The Incredibles

2013-03-23 14:45 „Forum Cinemas Vingis”, 8 salė

Patraukliai animuoti superherojiškų komiksų piešiniai pristato tris žemiškus žmones, kurie tik didvyriškų ir didmoteriškų pastangų, valios, drąsos, ūpo dėka galės išsigelbėti iš likimo bėdų. Vyras negali pakelti rankos ir vienišumą slopina benraudamas su šuniuku. Moteris susiduria su klastinga liga ir bando ją įveikti, palaikoma šeimos meilės. Energinga močiutė svajoja užpūsti 95 žvakutes ant gimtadieninio torto ir pratęsti kontraktą su Dievu iki 100-ojo jubiliejaus. Optimistinis, šarmingas ir įkvepiantis gyventi dokumentinis filmas.

"Iki paskutinio atodūsio"
A bout de souffle / Breathless

2013-03-23 17:45 „Forum Cinemas Vingis”, 5 salė

Leidinyje "Cahiers du Cinema" rašęs Jeanas-Lucas Godardas ypač mėgo amerikietiškų filmų žanrus, kurie įkvėpė sukurti laisvamanišką, džiazinę ir seksualią kriminalinę dramą, savaip interpretuojančią amerikietiško kino tradicijas. Kaip sakoma, egzistavo pasaulis "Iki paskutinio atodūsio", bet po šio klasikinio šedevro su Jeanu-Paulu Belmondo viskas pasikeitė. Tai prancūzų naujosios kino bangos pradžia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją