Jones, Janinas ir Jonus bei visus susirinkusius praleisti ilgiausią vakarą prieš Jonines, sveikins B’avarija, Deivis, ŽAS Alanas Chošnau, TV3 realybės šou „Holivudas” dalyviai ir kt. 22.00 val. bus įkurtas laužas – didžiausias iš visų tuo pat metu įkuriamų Lietuvos miestuose ir miesteliuose, prisijungusiuose prie akcijos „Apjuoskime Lietuvą Joninių laužais”.

Joninių laužai, suliepsnoję visoje Lietuvoje, populiariausiose miestų ir miestelių vietose, simbolizuos pritarimą iniciatyvai „Laisvę Joninėms”. „TV3 žinios” planuoja filmuoti iš sraigtasparnio ir parodyti kuo daugiau Joninių laužų.

Šventė vyks jau nuo 18.00 val. Žiūrovų laukia oro balionų paradas, žaidimai, prizai.

Iki Joninių likus savaitei beveik 50 iš 60 miestų ir rajonų savivaldybių pritarė, kad Joninių diena būtų skelbiama valstybės švente ir laisvadieniu. Beveik milijonas akcijos lipdukų kaip mat dingo iš spaudos kioskų. Nemažai jų išdalijo TV3 laidos „TV pagalba” komanda.

Prie akcijos aktyviai jungėsi valstybinės, visuomeninės organizacijos, akademinis jaunimas, pavieniai žmonės. Jie visi galėjo išreikšti savo pritarimą skambindami nurodytu telefonu. Daugelis, ypač studentai, rinkosi linksmąjį balsavimo būdą – rinko ir nešė į spaudos kioskus „Utenos alaus” kamštelius. Vienas studentas atnešė 5 litrų stiklainį su kamšteliais.

Paskutinę savaitę prieš Jonines visi mobiliojo ryšio operatoriai suteikė savo klientams galimybę balsuoti SMS. Prie akcijos prisijungė ir privačios įmonės. Kai kurios iš jų paskelbė jau šių metų birželio 24-ąją nedarbo diena.

Kitos pasistengė paremti akciją dar kitaip: pvz., AB „Liepsna” dovanos kiekvienai savivaldybei, prisijungusiai prie akcijos „Apjuoskime Lietuvą Joninių laužais” po 5 litrus degaus skysčio ir po 50 dėžučių milžiniškų laužo degtukų.

Neliko nuošalyje ir politikai. Šalies Prezidentas Rolandas Paksas „TV3 žiniose” išreiškė žodinį pritarimą akcijai „Laisvę Joninėms”. Birželio 26 d. Seimas plenariniame posėdyje numato svarstyti įstatymo pataisą ir galbūt jau kitąmet pernakt ieškoję paparčio žiedo, per Jonines galėsime ilsėtis.

Birželio 24 d. 22.00 val. TV3 rodys 15 minučių trukmės filmą „Laisvę Joninėms”. Filmas apžvelgs akciją nuo pradžios iki Joninių laužų įkūrimo visoje Lietuvoje.