Pateko, bet neilgam. Taip trečiojo „Dangaus“ savaitės finalo metu nusprendė TV3 žiūrovai ir Komisija: Lietuvos respublikos Seimo narė, poetė Dalia Teišerskytė, TV prodiuseris Audrius Giržadas ir Lietuvos estrados „liūtas“, grupės „Rondo“ narys Aleksandras Ivanauskas.

Ji daug stengėsi, kad sau ir visiems pagaliau patiktų su Deivio hitu „Dainuok“. Deja, Komisijos toks atlikimas nesudomino, o TV3 žiūrovai „blondine“ save vadinančią merginą irgi paliko už ribos. Ji dar kartą susikaupė ir į sceną lipo kovai su fantomu Edita. Dvikovoje krito mergina, kuri prieš koncertą sake: „Mano noras didesnis už jaudulį“. Įveikė jaudulys. Taip iš „Dangaus“ trečioji išskrido Bernarda. Rektorius Andrius Mamontovas, stebėdamas jos pasirodymą, išliko santūrus: „Arba ne scena jai skirta, arba iki scenos Bernardai dar reikia pagyventi. Bet kokiu atveju, linkiu jai didžiausios sėkmės“.

Fantomu tapusi Edita savarankiškai ruošė ir Kauno laisvalaikio ir pramogų centre „Oazė“ atliko jai skirtą Marto B. ir Egidijaus Dragūno dainą „Kažkur yra šalis“. „Jaučiuosi ramiai, tikiu, man pavyks“, - dar prieš koncertą sakė Edita. Likimas jai buvo gailestingas: fantomo rolę mergina iš Kaišiadorių turėjo iškęsti Kaune, kur dar prieš „Dangų“ paliko krūvą draugų, artimųjų ir namiškių. Visi jie Editą stipriai palaikė. Ir ne veltui: ji išliko ne tik rami. Ji išliko ir „Danguje“.

Absoliuti TV3 žiūrovų simpatija šįkart tapo Rasa. Padėjusi Virgiui šokti, ji pati dainavo „Medžius be lapų“, kuriuos pavertė aistringu flamenko. Pasikvietusi net keturias „Dangaus“ drauges ne dainuoti pritariančiojo vokalo partijoms, o emocingam pritarimui šokiu, Raselė per kelias dienas sugebėjo paruošti tikrai įspūdingą šou. Abejingas neliko niekas. Taškų jai negailėjo ir visi trys Komisijos nariai. D.Teišerskytė ir A.Ivanauskas atidavė jai aukščiausią vietą – po 12 taškų, Audrius Giržadas – 10.

„Man stingsta kraujas“, - tai po Jono pasirodymo taip sakė Vytautas Šapranauskas. Jonas šįkart ne tik tapo kostiumuotu solistu, jis dar pasipuošė ir raudona „skiautere“. Ekspresyvų vokalą lydėjo ir specialiai sukurta violončelės muzika. Dainuodamas „Reikėjo berniukams“, jis jau nuo pirmų akordų suprato: naujas amplua jo publikai netikėtas. Šįkart jam savo balsų TV3 žiūrovai neskyrė pakankamai. Du iš trijų Komisijos narių Jono pastangas būti originaliu įvertino. Dalia Teišerskytė ir Audrius Giržadas skyrė jam po 8 balus.

Virgis savo antrajam „Dangaus“ koncertui iš sentimentaliosios „Antilopės“ sukūrė ne tik rokenrolą. Visą savaitę jis dar ruošė ir šokį su Rasele. Šokio specialistas Dainius Žebrauskas „Skruzdėliukas“ stropiai mokė Virgį pagrindinių rokenrolo judesių. Ir solistas iš Panevėžio po savo pasirodymo šypsojosi: klubo „Oazė“ salė ūžė. Komisija buvo patenkinta taip pat: Dalia Teišerskytė jam skyrė 10, o Aleksandras Ivanauskas – 8 balus, TV3 žiūrovai jam skyrė trečią vietą.

TV prodiuseris A.Giržadas daugiausiai balų skyrė Vaidui. Šis „Dangaus akademijos“ studentas liko ištikimas sau: jo atliekama daina „Tu vėjo paklausk“ skambėjo ritmenbliuzo stiliumi. Vaido kartelė pakelta aukštai nuo pat pirmojo savaitės finalo. Jo daina „Myliu“ sekmadienį „Radiocentro“ TOP 20, tikėtina, užims ne paskutinę vietą. Ar po trečiojo finalo programų direktorius Donatas Bučelis pasirinks vėl kokią „Dangaus“ finalisto kūrinį, dar nežinia. Bet kad Vaidas ir vėl scenoje pasirodė puikiai – tai jau tiesa. Už jį savo balsus atidavė ir Komisijos narys A.Ivanauskas: jis jų Vaidui skyrė 10. Žiūrovai – antrą vietą.

Į „Dangų“ Vilniuje grįžo visi 14-a studentų. Tik kai laimingi 13-a laukė sekmadienio ryto, Bernarda laukė paguodos namuose. Studijas ji tęs „neakivaizdžiai“: „Dangus“ ir profesionalios muzikos pamokos jau vėl nuo pirmadienio. Kasdien 20.30 val. per TV3.