Princas Harry, Williamo jaunesnysis brolis ir vyriausiasis pabrolys, atneš auksinį žiedą į Vestminsterio abatiją ir perduos jį jaunikiui, kuris per tuoktuvių ceremoniją užmaus jį ant nuotakos piršto.

Žiedo gamybai panaudotas auksas yra iš Klogai Šv.Dovydo aukso kasyklos netoli Barmuto Šiaurės Velse.

Auksas iš šios kasyklos karališkosios šeimos narių vestuvinių žiedų gamybai naudojamas nuo praėjusio amžiaus trečiojo dešimtmečio.

Karalienė įteikė aukso gabalėlį Williamui netrukus po to, kai jis su Kate lapkritį paskelbė apie savo sužadėtuves.

Pora kreipėsi į Wartski šeimos įkurtą juvelyrikos kompaniją Velse su prašymu sukurti Kate vestuvinį žiedą. Tie patys juvelyrai pagamino vestuvinius žiedus ir Williamo tėvui princui Charlesui, kai jis 2005 metais tuokėsi su Camilla Parker Bowles, tapusia jo antrąja žmona.

Ši juvelyrų kompanija, kuri buvo įkurta 1865 metais Bangore Velse, o vėliau persikėlė į Landidno pakrantės kurortą, taip pat kūrė sužadėtuvių ir vestuvinius žiedus karalienės sūnėnui Linlio vikontui ir jo žmonai Serenai Stanhope 1993-iaisiais.

Williamui per tuoktuvių ceremoniją nebus užmautas vestuvinis žiedas. Princas nusprendė pasekti savo senelio princo Philipo pavyzdžiu, nors jo tėvas sosto įpėdinis Charlesas ant kairiosios rankos mažojo piršto mūvi vestuvinį žiedą ir signetę.

Be karališkosios šeimos istorinių ryšių su Wartski šeimos juvelyrais, Williamas ir Kate patys yra glaudžiai susiję su Velsu. Savo santuokinį gyvenimą jie pradės Šiaurės Velse esančiame Anglesyje, kur Williamas dirba paieškų ir gelbėjimo sraigtasparnio pilotu.