Nereikia kopijuoti - vis vien geriau nepadarysi

„Lietuvos balso“ mokytoja tikina, jog turi kelis savo favoritus, tačiau išlieka paslaptinga ir jų vardų neatskleidžia: „Mano nuomonė dažnai keičiasi, nes atlikėjai aklosiose perklausose ir dvikovose skiriasi. Liaudiškai tariant vieni padusta, kiti kaip tik sustiprėja.“ K. Zvonkuvienė mano, jog tiesioginėse transliacijose pasirodys, kas atlaiko spaudimą. „Vieni dirba, padaro, o kiti jau sėdi nuskynę laurus ir per daug nesistengia“, – sako vokalo mokytoja. 

Šiuo metu dalyviai su mokytojais veda derybas, kaip turėtų atrodyti jų pasirodymai finaluose. Katažina įsitikinusi, jog daina labai svarbu: „Ji turi atskleisti geriausias savybes. Blogai išsirinkti dainą, kuri tiesiog patinka. Tikrai negaliu pasakyti, kad yra geresnių už Beyonce ar Whitney Houston, todėl kartais daina nužudo. Žinoma, galima paimti ir primadonos dainą, bet ją atlikti savaip. Jokiu būdu nekopijuoti, vis vien geriau nepadarysi.“ Tarp mokinių populiarios dainos Jessie J, Beyonce. Pasitaiko, kad nori dainuoti ir kokią S. Povilaičio ar R. Dambrausko dainą. „Dalyviai nori dainuoti sunkias dainas. Pas mane daugiau tokias „beyoncines“ renkasi“, – tikina mokytoja. 

Gyvenimas  – šventė

Trisdešimt septintojo gimtadienio proga K. Zvonkuvienė padarė savo vyrui staigmeną ir išvyko savaitgaliui į saulėtąją Barseloną: „Man patinka daryti staigmenas. Ir pati dievinu jas. Nereikia kažko ypatingo – užtenka paslapčia nusivežti į kiną.“

Katažina tikina, jog jos vyras Deividas nešvenčia gimtadienių kaip ir ji pati, bet švęsti jai pačiai labai patinka: „Mano visas gyvenimas – šventė. Patinka toks ispaniškas vakarėlis – daug žmonių, visi šypsosi, linksminasi, bendrauja."

Šią vasarą susituokusi pora Barselonoje praleido dvi dienas – pirmąją skyrė pasivaikščiojimui po miestą: „Apėjom tiek daug. Visą miestą. Na, bent visą Vilnių tikrai būtumėm apėję.“ Antrą dieną sutuoktiniai nusprendė susipažinti su Barselona iš turistinio autobuso. 

„Ten pasakiškas maistas. Privalgėm daug – ne pagal racioną“, – juokiasi pašnekovė. „Lietuvos balso“ mokytoja pripažįsta, jog grįžus į Lietuvą pastebėjo kontrastą – daug liūdnesnių žmonių. Nors purto galvą ir tikina, jog jokiu būdu nenorėtų gyventi svetur: „Čia yra namai. Visur yra gerai, kur mūsų nėra. Tai nereiškia, kad ten nėra problemų ar piktų žmonių.“

K. Zvonkuvienė: taip, esu lenkė  bet Lietuvos pilietė

Prakalbus apie emigraciją ir svetimas šalis, Katažina pasidalino istorija, kaip norėjo mokytis Lenkijoje. „Kažkada svajojau įstoti į lenkų muzikos akademiją. Važiavau į stojamuosius Lenkijoje. Nuėjau į tą perklausą. Po visko laukiu rezultatų prie durų ir galvoju – neduok, Dieve, jei įstojau. Juk nenoriu čia likti. Ir neįstojau. Džiaugiuosi.“, – juokiasi moteris. Ji ištikima Lietuvai: „Taip, esu lenkė – bet Lietuvos pilietė. Čia mano namai. Ten esu svečias.“

#VisosEmocijos


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)