Tačiau penktadieniais ateinantis įrašų studijos „Momo records“ vadovas Vytautas Šapranauskas nepagailėjo būtent jo. „Tavo penki finalo draugai, gaila, bet koncertui ruošėsi atsakingiau. Igors, tavęs ir vėl nebus scenoje. Gal, pykčio ir ambicijų varomas, gyvas publikos ovacijas išgirsi jau kitą kartą“, - visų finalistų akivaizdoje sakė Vytautas Šapranauskas.

Todėl šiandien koncerte pasirodys pats stipriausias savaitės penketas. Didžiosios savaitės perklausos rezultatai buvo netikėti daugeliui. Šiandien scenoje neišvysime kai kurių studentų, kuriuos favoritais laikė ne tik kolegos, bet ir jie patys. Kūrybiškumo pareikalavusi užduotis parodė, kaip svarbu įsiklausyti į save, o svarbiausia – atsipalaiduoti ir dainuoti taip, kaip jauti.

Puikiai susidoroję su šia, kol kas sunkiausia rektoriaus Andriaus Mamontovo užduotimi iš naujo žinomiems šlageriams sukurti aranžuotes, penki trečiosios savaitės finalo dalyviai negailėdami savęs repetavo ir visas iki finalo likusias dienas.

Padarę viską, ką gali, jie pasirodys savaitės finale. Šiandien Jonas taps kostiumuotu solistu ir naujai dainuos „Reikėjo berniukams“. Virgis iš sentimentaliosios „Antilopės“ sukūrė rokenrolą ir net judriam šokiui pasikvietė Raselę. Kartu su šokio specialistu Skruzdėliuku jis mokėsi pagrindinių rokenrolo judesių. Rasa, padėjusi Virgiui, pati dainuos „Medžius be lapų“, kuriuos pavertė aistringu flamenko. Vaidas liko ištikimas sau: jo atliekama daina „Tu vėjo paklausk“ skambės ritmenbliuzo stiliumi. Bernarda padainuos Deivio hitą „Dainuok“ ir galbūt tai bus jos šansas įrodyti žiūrovams, kad dienas „Dangaus akademijoje“ tylioji mergina leidžia ne veltui.

Finalistus šiandien vertins „Dangaus“ Komisija. Ją sudarys Lietuvos respublikos Seimo narė, poetė Dalia Teišerskytė, TV prodiuseris Audrius Giržadas ir Lietuvos estrados „liūtas“, grupės „Rondo“ narys Aleksandras Ivanovas. Lemiamus taškus sudės TV3 žiūrovai, siųsdami trumpąsias žinutes numeriu 1673. Jau trečias „Dangaus akademijos“ studentas po gyvo garso koncerto neįkainojamų studijų nebetęs. Ar tai bus fantomu išrinkta medicinos studentė 24 metų Edita? Kaip ir visiems fantomams, jokios individualios dėstytojų konsultacijos jai suteiktos nebuvo. Edita savarankiškai ruošė ir Kauno laisvalaikio ir pramogų centre „Oazė“ atliks jai skirtą Marto B. ir Egidijaus Dragūno dainą „Kažkur yra šalis“.

Tiesioginė koncerto transliacija per TV3 šįvakar 19.05 val.