Dieną, ypač popietinėmis valandomis, kamuoliniai debesys kaupsis daugelyje vietovių, tačiau trumpo lietaus bei perkūnijos tikimybė didžiausia bus šiauriniuose respublikos rajonuose. Pūs smarkokas vakarinių krypčių vėjas. Aukščiausia temperatūra sieks 22–27 laipsnius.

Antradienio naktį žymesnio lietaus nenumatoma, tik drėgnesnėse vietose nusitęs rūkas. Dieną daug kur trumpai, bet negausiai palis, galima ir perkūnija. Vėjas vakarinių krypčių, vidutinio stiprumo. Temperatūra naktį kris iki 12–17, pajūryje bus apie 20–22 laipsnius. Dieną laikysis 22–27 laipsnių šiluma.

Trečiadienį Lietuvą pasieks dar viena šilumos banga. Lietaus tikimybė bus nedidelė. Vėjas silpnas. Temperatūra naktį dar gana gaivi, apie 13–18 laipsnių, tik Kuršių nerijoje 21–23. Dieną temperatūra šoktelės iki 26–31 laipsnio. Karščiau bus vakarinėje šalies pusėje.

Ketvirtadienį lietaus nenumatoma. Vėjas pasisuks iš pietryčių, pietų, bus vidutinio stiprumo. Temperatūra naktį jau neris žemiau 16–21, pajūryje 22–24, o dieną alins 28–33 laipsnių karštis.

Penktadienį lietaus tikimybė išliks nedidelė. Vėjas pietryčių, jau bus smarkokas. Naktis bus dar šiltesnė, apie 17–22, pajūryje apie 24 laipsnius šilumos. Dieną 27–32 laipsnių karštį mums padės ištverti sustiprėjęs vėjas.

Savaitgalį orai keisis. Tvankus karštis pamažu pasitrauks.

Šeštadienį liūtys su perkūnija prognozuojamos daugiausia vakariniuose rajonuose, o rytinėje šalies pusėje dar išliks karšta. Sekmadienį palis ir atvės jau visoje šalyje.