Palangos verslininkai šio šeštadienio laukė lyg dovanos, nes sinoptikai jau savaitės viduryje pranešė, jog savaitgalį termometro stulpeliai šoktels gerokai virš 20 laipsnių žymos.

Sinoptikai neapgavo – šeštadienį Palangoje vyravo malonus karštis. Oro temperatūra siekė 23-26 laipsnius šilumos.

Jūros vanduo ties Palanga sušilo iki 18-19 laipsnių. Tačiau nerti į vandenį ryžosi tik nedaugelis. „Jokių incidentų. Žmonės kultūringi, jūra rami, bangavimas siekia vos vieną balą“, – džiaugėsi Palangos gelbėtojai.

Nors Palangos paplūdimiai nebuvo sausakimši, juose saulės vonimis mėgavosi tūkstančiai žmonių. Daugiausia jų buvo prie tilto į jūrą, gelbėjimo stoties, poilsiautojai rinkosi ir atokesnius paplūdimio ruožus.

Saulės išsiilgę žmonės, regis, pamiršo apie pavojų skaudžiai nudengti. Jie paplūdimyje kepinosi ir vidurdienį. Popietę daugelis pliažo lankytojų jau buvo gerokai paraudę.

„Pagulėjome vios kelias valandas, o jau raudonos“, – stebėjosi kelios moterys.

Paplūdimyje netrūko ir jaunuolių kompanijų, kurie atėjo ne tik pasikaitinti saulėje, bet ir atsigaivinti alkoholiniais gėrimais. Pliaže žmonės vartojo ir alų, ir šampaną.

Nuo jūros traukiantys poilsiautojai aptarinėjo vakaro planus – rinkosi į kokią kavinę eiti pasilinksminti, domėjosi jų siūlomu gyvos muzikos repertuaru.

Ir nors statistikos, kiek žmonių šį savaitgalį rinkosi poilsį Palangoje nėra, galima numannyti, kad jų yra keliolika tūkstančių, nes šeštadienio popietę kurorto prieigose jau nebebuvo vadinamųjų močiučių, siūlančių nakvynės vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (548)