Tokie orai koreguoja ne tik nuotaiką ir laisvalaikio praleidimo būdą, bet ir pirkinių krepšelį. Remiantis „Elektromarkt“ duomenimis, viena populiariausių prekių šią vasarą netikėtai tapo šildytuvai, rašoma įmonės pranešime žiniasklaidai.

„Staigus šios kategorijos išpopuliarėjimas tokiu metų laiku buvo netikėtas mums patiems. Kita vertus, tai logiškas sprendimas: šildymo sezoną Lietuvoje uždarėme gegužę, o ilgalaikės vasariškos šilumos taip ir nesulaukėme. Natūralu, kad saulės šilumai nelepinant, žmonės ieško kitų būdų namams ir sodyboms sušildyti“, – teigia „Elektromarkt“ komercijos vadovas Vitalij Tarasevič.

Su tokiu priešingam sezonui skirto prietaisu poreikio išaugimu prekybos tinklas susiduria pirmąkart: „Vadinasi, visos vasaros iki šiol nebuvo jau tokios vėsios, kaip skundėmės“, – šypsosi V. Tarasevič.

Bendrovės duomenimis, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusią vasarą, tepalinių šildytuvų pardavimai išaugo trečdaliu, o konvekcinių – net 8 kartus.

„Nors šildytuvų mūsų asortimente yra visais metų laikais. Tačiau jei lietingi ir vėsūs orai tęsis ir toliau, šiemet gali tekti kreiptis į gamintojus dėl papildomų užsakymų,“ – sako V. Tarasevič.

Pasak jo, vartotojai vis dažniau renkasi šiltą orą pučiančius šildytuvus. Tačiau lietuviai vilties nepraranda ir vis dar tikisi sulaukti ir karštų vasaros dienų – oro ventiliatoriai vis dar perkami, bet sezoninis jų populiarumas, skirtingai nei praėjusiais metais, nejuntamas.

„Na, o jei šiltų orų ir nesulauksime, su šildytuvu pašonėje šildymo sezono laukti bus lengviau“, – šypsosi Vitalija Tarasevič.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)