Keiskite ne įpročius – keiskite priemones

Pasak B. Venskaičio, didžiausias pavojus plaukams yra kaitrios saulės tiesioginiai spinduliai. Dėl jų plaukai išsausėja, praranda gyvybingumą, nutriūšta, išblunka jų spalva.

„Daugiau negu 80 procentų mūsų plaukų sudaro keratinas, kuris dėl neatsakingos plaukų priežiūros gali būti išdeginamas saulės. Nenaudojant specialių apsaugos priemonių ar nenešiojant galvos apdangalų, plaukas lūžinėja, tampa sausas“, – DELFI pasakojo kirpėjas.

Pašnekovas teigė, kad nemėgstantiems galvos apdangalų yra kitas būdas – nekeičiant plaukų priežiūros įpročių, vasarą tereikia pakeisti produktų liniją. Įvairūs plaukų gamintojų produktų sąraše yra specialiai vasarai sukurtos priemonės, pavyzdžiui, šampūnai, kurių sudėtyje yra specialūs, nuo ultravioletinių saulės spindulių plaukus saugantys ingredientai.

Plaukų ekspertas minėjo, kad tai ypač aktualu vyrams, kurie jau nuo 21-erių metų amžiaus, gavę didesnį kiekį saulės pradeda plikti, nes pažeidžiama oda, kuri nebūna apsaugota nuo saulės spindulių.
Benas Venskaitis

„Vyrai dar nesulaukę 30-ties jau būna praplikę. Ir kaltinti reikia ne genus, to priežastimi dažniau gali būti neatsakinga plaukų priežiūra vasaros sezonu“, - sakė B. Venskaitis.

Pašnekovas minėjo, kad plikimo problemą turi ir moterys, tik jos dažniausiai nesupranta to priežasties. B.Venskaitis pasakojo, kad rudenį atėjusios klientės skundžiasi, kad slenka plaukai, kad pradėjo plikti, svarsto įvairiausias priežastis, kodėl taip nutiko.

„Apskritai, visada rekomenduoju klientams ypač atidžiai rūpintis plaukais jau vasarą, o ne rudenį, kai jau žala yra padaryta. Tačiau, nevisada tai pavyksta jiems, dažnai tai primena situacijas su saulės voniomis, kada nori įdegusio kūno, piknaudžiauja saule ir vėliau skuba nudegusią odą tepti kefyru", – šypsojosi vyras.

Kalbėdamas apie tiesioginius saulės spindulius, pašnekovas paminėjo ir kitą lietuvių klaidą – norą degintis tomis valandomis, kada ji yra kaitriausia: nuo 12 iki 16. Tai, pasak vyro, labai kenkia plaukams.

Prieš brisdami į jūrą – plaukus išsitepkite aliejumi

Kirpėjas įvardino dar vieną svarbią aplinkybę, kuri kenkia plaukams – maudymasis jūroje. Ypač didelė klaida, kada išsimaudžius neskubama išskalauti jų gėlu vandeniu.

„Druska ardo plaukų keratiną, pavyzdžiui italės prieš maudynes išsitepa juos plaukus nuo saulės apsaugančiu aliejumi, svarbu juos suriebaluoti. Galite juos ištepti specialia kauke ar kita priemone“, – sakė vyras.

B. Venskaitis kritikavo dar vieną plaukams kenkiantį įprotį: karštą vasaros dieną išsimaudyti duše ir išeiti dar šlapiais plaukais į lauką.

„Suprantu, žmonės skuba, kitiems patinka tas gaivumas. Tačiau visada siūlau išsidžiovinti ir tada eiti į lauką, nes esant kaitriai saulei, šlapi plaukai garuoja, o garai laužia mūsų plauko žvynelį, tad, vėliau plaukai ima lūžinėti. Tiesa, ypač svarbu gerai džiovinti, jokiu būdu netempiant ar pešant plauką su šepečiu“, – sakė kirpėjas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)