„Norėjome daugiau pakeliauti ir labiau pažinti Lietuvą. Pasirinkome Alytų, nes jis – labai gražus miestas, tylus, jaukus, žmonės draugiški, vairuotojai labai kultūringi, dėmesingi, visada praleidžia“, - Alytaus privalumus vardijo klaipėdietė.

Ji gyrė miesto gėlynus, fontanus, miesto skverų grožį, džiaugėsi Alytuje radusi ramybės oazę ir draugiškus Dzūkijos žmones, kultūringus vairuotojus ir skanų maistą.

Atostogas Alytuje Alina suplanavo dar vasario mėnesį. Nors prieš tai Dzūkijos sostinėje yra buvusi daug kartų, atostogų čia niekada nepraleido. Nors jos pasirinkimas ne vieną nustebino, moteris juo nė kiek nenusivylė, priešingai savo atostogomis liko patenkinta ir negailėjo gerų žodžių Alytui.

Alinos teigimu, labai įspūdingai atrodo gėlynai prie Alytaus miesto savivaldybės.

„Patiko spalvų deriniai, ir gėlės – išskirtinės. Einant nuo savivaldybės link šviesoforo, šalia gatvės, irgi labai įdomūs augalai pasodinti. Primena javus. Tokių Klaipėdoje net nemačiusi. Gal tik pietinėje dalyje tokie augalai gali augti, o jūrinis oras jiems netinkamas“, - svarstė klaipėdietė.

Alinos mamą sužavėjo miesto skverai, fontanai, ramybė. Alytiškiams neretai dūsaujant, kad miestas atrodo pernelyg tuščias ir tylus, klaipėdiečiai teigė čia atradę ramybę, be „popsinės“ kultūros šurmulio, triukšmingų atrakcionų.

„Alytuje nedaug žmonių. Ir tai labai gerai. Čia tvyro ramybė, teka Nemunas, spindi Dailidžių ežerėliai“, - įspūdžiais dalinosi Alytuje atostogavę klaipėdiečiai.

Alinos dukra apsilankė Alytaus kraštotyros muziejuje, apžiūrėjo skulptūrų parką prie Anzelmo Matučio memorialinio muziejaus, dalyvavo tarptautinio skulptūrų simpoziumo uždaryme.

Alinos senelis yra dzūkas, kilęs iš Varėnos krašto. Prieš sugrįždama atgal į Klaipėdą, Alinos šeima aplankė Dzūkijoje gyvenančius giminaičius, Merkinės kraštą. Dzūkiško kraujo turinti Alina teigė, kad Alytaus miestas sužavėjo tiek ją, tiek jos šeimą. Čia esą norėtųsi sugrįžti ir vėl.