„Jau 57-ąjį kartą Jūros šventė į Klaipėdą sukvies tūkstančius jūrai ir jūrinėms tradicijoms neabejingų žmonių, taip skatindama dar labiau mus visus didžiuotis tuo, kad Lietuva – tai jūrinė valstybė, o vienintelis jos uostas Klaipėda – tai gilias jūrines tradicijas puoselėjantis Baltijos uostamiestis. Įkvepianti ir stilinga – tokia Jūros šventė šiemet pasitinka klaipėdiečius ir miesto svečius.

Tad neabejoju, kad „Atostogų Rivjeroje“ siautuliu alsuojanti Klaipėda bei išskirtinis klaipėdietiškas kūrybiškumas, draugiškumas ir nuoširdumas visiems šiųmetinės Jūros šventės dalyviams vėl padovanos aibę naujų neužmirštamų akimirkų“, – skelbdamas artėjančios Jūros šventės žinią sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Elegantiška ir stilinga

„Vasaros pusiaukelę žyminti Jūros šventė – gausybės renginių, puikios nuotaikos ir, be abejo, atostogų sinonimas. Didžiausia, o dabar ir viena stilingiausių vasaros švenčių Lietuvoje, neabejoju, daugeliui ir šį kartą taps jaukia susitikimų, atradimų. Todėl drąsiai kviečiu nusiteikti įkvepiančioms trijų dienų atostogoms ir atsiduoti rivjeriškiems malonumams“, - kviesdamas į Jūros šventę sakė VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Jo teigimu, šventės temą padiktavo rivjerai būdingi Klaipėdos bruožai. „Klaipėda abejingų nepalieka – akmenimis grįstos senamiesčio gatvelės ir skverai, promenados, jachtų prieplaukos, todėl Jūros šventės tema – lyg savotiška dedikacija jos grožiui ir elegancijai“, - teigė R. Žiubrys.

Atostogų kranto nuotaiką turėtumėte pajusti visur, kur užsuksite šventės metu. „Senamiesčio gatvėse čiurlens fontanai, buvusių bažnyčių vietose iškils didingi varpai, rivjeriškam atokvėpiui pakvies žavinga Teatro aikštė, kinas po atviru dangumi, specialūs muzikiniai projektai, ir, žinoma, galimybė žingsniuoti raudonu kilimu“, - intriguojančius šventės akcentus pristatė VšĮ „Klaipėdos šventės“ kūrybos vadovė Goda Giedraitytė.

Šių metų Jūros šventės vizualinis stilius kurtas kartu su žinomų klaipėdiečių komanda – fotografu Vadim Fasij, stilistėmis Olga Filatova-Kontrimiene bei Aina Zinčiukaite. Šventės ženklą sukūrė dizainerė Agnė Karaliūtė.

Didžioji Jūros šventės eisena keičia maršrutą

Jūros šventę į miestą kaip ir kasmet pakvies didinga jūrinė eisena, suburianti keliasdešimt įmonių, įstaigų bei organizacijų, tūkstančius dalyvių ir antra tiek žiūrovų. Anot jau antrus metus Jūros šventės eiseną globojančio VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus Arvydo Vaitkaus, eisena auga ir stiprėja, pamažu lygiuojasi į pasaulinio lygio karnavalus neišduodama savo jūriškumo.

„Džiaugiuosi, kad kasmet Jūros šventė vis labiau artėja prie pirminės savo esmės – jūriniai akcentai šventės programoje užima vis svaresnę vietą. Tie, kurie tiesiogiai susiję su jūra, dirbantys labai sunkų darbą, gali kartą per metus leisti sau būti tikraisiais šventės dalyviais”, - sakė Jūros šventės eisenos globėjas VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Dar prieš gerą mėnesį eisenos dalyviams pristačius šiųmetės šventės tematiką ir davus startą pasiruošimo pradžiai, suskubta kibti į darbus.

„Nematomos lenktynės ne tik prasidėjo, bet ir gerokai įsibėgėjo. Žinoma, didžiausios kovos užverda atskirose „svorio kategorijose“ – kuo nustebins šį kartą, ką įspūdingo parodys, net ir mums, organizatoriams, daugelis eisenos elementų iki pat Jūros šventės lieka paslaptimi ir siurprizu“, - sako eisenos koordinatorius Karolis Pronckus.

Dėl ketinimų į eiseną įtraukti sunkiasvorę, įspūdingą uosto techniką, pakeistas eisenos maršrutas. Liepos 29-ąją, penktadienį, 18 val., eisena startuos iš J. Janonio gatvės. Toliau eisena keliaus Herkaus Manto gatve, pasuks į Naujojo Sodo g., Naujoji Uosto g., Pilies g. ir pasieks Kruizinių laivų terminalą. Eisenos dalyvių pristatymas numatytas Pilies tilto prieigose, ties Klaipėdos dramos teatru.

19 val., pasiekus Kruizinių laivų terminalą, bus pakelta Jūros šventės vėliava ir paskelbtas šventės pradžia, visus pasveikins iškilmingas Karinių jūrų pajėgų orkestro koncertas, vyks Metų jūrininko apdovanojimai, pirmą kartą atidarymo šokį dovanos kompanijos „Klasco“ jūriniai vilkikai.

Tiesa, likus valandai iki didžiosios Jūros šventės eisenos, apie netrukus prasidėsiančią Jūros šventę primins 17 val. startuojantis didingas senovinių automobilių paradas.

Netikėti skverai

Primindama tikrąją Rivjerą, šiųmetė Jūros šventė stebins netikėtais senamiesčio skvereliais. Vienas jų – Senamiesčio kino skveras. Geriausi pasaulio trumpametražiai filmai paskaninti muzikos garsais, įspūdingiausios Kanų liūtų reklamos kviečia atrasti gražiosios Rivjeros malonumus. Senamiesčio kino skveras, liepos 28–30 dienomis, įsikurs Dienovidžio aikštėje.

Dar vienas naujas Jūros šventės projektas – Turizmo gatvė. Ji suburs daugybės miestų atstovus, ambasadas ir amatininkus. Jūros šventės širdyje – Meno kiemelyje (Bažnyčių g. 4). Apsilankyti čia kvies tradiciniai amatai, bendruomenių pasirodymai, edukacinės veiklos.

Manso Zelmerlowo koncerte speciali fanų zona

Neabejotinai vienu svarbiausių šiųmetės Jūros šventės akcentų taps 2015 metų Eurovizijos dainų konkurso nugalėtojo Manso Zelmerlowo koncertas.

„Svarbiausią muzikinį akcentą rinkomės ilgai ir atsakingai. Milžiniškas ažiotažas rodo, jog pasirinkimas buvo teisingas. Gauname begales laiškų, padėkų, pasiūlymų savanoriauti, daugybę klausimų susijusių su šiuo atlikėju. Jei tikėti socialinių tinklų statistika, jau dabar koncerte planuoja apsilankyti arti 15 000 svečių, todėl aukščiausio lygio garsas ir matomumas dabar yra prioritetiniai uždaviniai“, - sako G. Giedraitytė.
Švedijos atstovas Mansas Zelmerlowas

Siekdami išvengti didelių spūsčių ir nepatogumų, Jūros šventės organizatoriai didžiausiems Manso Zelmerlowo gerbėjams siūlys įsigyti specialią apyrankę, su kuria bus galima patekti į pirmas gretas – fanų zoną.

„Visa informacija kaip įsigyti apyrankę ir kur ją atsiimti jau netrukus bus paskelbta mūsų puslapyje ir socialinio tinklo „Facebook“ Jūros šventės paskyroje. Patekimo į fanų zoną kaina – 10 eurų. Šis mūsų ilgai gvildentas sprendimas yra kartu ir žvilgsnis į ateiti, galbūt padėsiantis išspręsti itin brangių atlikėjų pasirodymą Jūros šventėje“, - sako Romandas Žiubrys.

Švedijos atlikėjas pasirodys pirmąjį Jūros šventės vakarą, liepos 29-ąją, Kruizinių laivų terminalo scenoje, kuri šiais metais ir vėl taps pagrindine koncertine aikštele.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)