Taip, karščio bangų bus, tačiau trumpų. Kaip įprasta, po jų seks ir vėsesni periodai. Tad būtent dėl jų peikti orų ir skųstis, jog vasaros visai nebuvo nevertėtų.

Taigi, nuo pradžių: pirmosios rugpjūčio dienos daugelyje rajonų bus ganėtinai saulėtos ir vidutiniškai šiltos. Tačiau pirmąją savaitę dangus daug kur apniuks, pasipils lietus.

Bet šį drėgną periodą greitai keis saulėti orai. Temperatūra svyruos apie 22–24 laipsnius. Kaip įprasta, pajūryje bus kiek gaiviau.

Mėnesiui įpusėjus lietaus debesys ir vėl pasirodys, tačiau šalyje vyraus tvankuma, kadangi termometrų stulpeliai kils iki 25–27 laipsnių.

Po šio audringo etapo įsivyraus saulėti, bet gaivesni orai. Daugelyje rajonų bus apie 19–22 laipsnius šilumos.

Šiaurinėje šalies dalyje temperatūra bus kiek kuklesnė.

Laukiantiems karščių laimė dar kartą nusišypsos prieš pat mėnesio pabaigą, kuomet temperatūra gerokai šoktels aukštyn. Bet čia pat tykantis lietus visą karštį greitai išblaškys, tad mėnesio pabaiga numatoma vėsesnė.

Apibendrinus galima pasidžiaugti, jog dabartinis prognozių modelis rodo, jog bus daugiau saulėtų dienų, o trumpam užplūstantys karščiai lai neišlepina ir netrukdo džiaugtis tikra lietuviška vasara.

Mėnesio orų prognozė paruošta remiantis gismeteo.lt duomenimis.