„Šiandien nuo vidurdienio laukiame Šiaurės Vakarų-Šiaurės vėjo sustiprėjimo iki 22 metrų per sekundę. Pagal Boforto skalę tai vidutinio stiprumo, 8-9 balų audra, kurios metu bangos jūroje pakyla iki 3 metrų“, – DELFI sakė Lietuvos hirometeorologijos tarnybos meteorologinių prognozių skyriaus jūrinių prognozių grupės vyr. specialistas Lionginas Pakštys.

Sinoptikų prognozės pamažu pildosi. Ir nors jūroje bangos dar nesiekia milžiniškų aukštumų, jūros šėlsmas atrodo grėsmingai.

Visame paplūdimyje plevėsuoja raudonos vėliavos, reiškiančios, kad maudytis griežtai draudžiama. Kas keliasdešimt metrų susmaigstyti įspėjimai apie susidariusias duobes. Baltijos jūros pakrantė prie Palangos tilto apjuosta virve su mažytėmis raudonomis vėliavėlėmis.

Gelbėtojų postuose taip pat iškeltos raudonos bei geltonos vėliavos. Ši dvispalvė vėliava reiškia, kad maudyti griežtai draudžiama, tačiau paplūdimyje budi ir gelbėtojai.

Nors vėjas negailestingai lenkia medžių viršūnes ir kelia į orą lengvesnius daiktus, smalsuolių netrūksta. Vis dėlto daugelis ant Palangos tilto pastoviniuoja vos kelias minutes ir traukia atgal į J. Basanavičiaus gatvę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)