Tačiau žmonės į draudimus moja ranka. Todėl gelbėtojams tenka vaikyti poilsiautojus iš vandens. Nuo pat ryto paplūdimyje važinėja gelbėtojų keturračiai, drausminantys adrenalino ištroškusius plaukikus. Prie Palangos tilto sukauptos didesnės gelbėtojų pajėgos.

Štai vienas į pajūrį atėjęs vyras su dviem mažamečiais vaikais buvo nusiteikęs ryžtingai. Perspėtas, kad maudytis griežtai draudžiama dėl didelio bangavimo, šis tik atšovė: „Man vienodai. Bangos geros“.

Tačiau gelbėtojai su keturračiais nuvijo vyrą su vaikais toliau nuo vandens. „Leidžiame poilsiautojams nebent pajūriu pavaikščioti. Jei pamatome vandenyje, prašome išlįsti. Dabar iškelta raudona vėliava. Tai reiškia, kad maudytis griežtai draudžiama“, - aiškino gelbėtojai.

„O tai ką reiškia raudonos ir geltonos spalvos vėliava?“ - bandė savo teisybės ieškoti vyras. „Tai reiškia, kad bokštelyje budi gelbėtojai“, - aiškino pajūryje tvarką prižiūrintys gelbėtojai.

Beje, poilsiautojus Baltijos jūra vilioja ne tik dėl didelių bangų. Šiuo metu Palangoje šviečia saulė. Oro temperatūra siekia 17 laipsnių, vandens – 19. DELFI kalbinta jūroje ką tik išsimaudžiusi moteris prisipažino, kad į krantą lipti visiškai nesinori, nes jūroje daug šilčiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)